Meritev hitrosti z radarjem

Podatke sprotno posodabljamo.

Podatke zagotavlja Služba za stike z javnostjo in protokol Mestne občine Kranj.

Zadnjič posodobljeno: 22.2.2017 ob 8:14

 

sreda, 22. februar 2017:

ves dan: Cesta Staneta Žagarja Kranj (v smeri Okrožnega sodišča Kranj) (za statistične namene)

popoldne: Likozarjeva ulica (mobilni redni nadzor)
popoldne: Jelenčeva ulica (mobilni redni nadzor)
popoldne: Savska cesta (mobilni redni nadzor)
popoldne: Mlaška cesta (mobilni redni nadzor)
popoldne: Bobovek (mobilni redni nadzor)

 

 
V Kranju nadzor hitrosti vozil z radarjem za statistične namene
Medobčinsko redarstvo Kranj bo kmalu nadzor hitrosti opravljalo tudi z novim stacionarnim radarjem. Stacionarni radar je Mestna občina Kranj najela, poleg tega pa kupila štiri ohišja za stacionarne radarje. Nove pridobitve bodo pripomogle k večji varnosti in k učinkovitejšemu delu pri preprečevanju prekoračitev hitrosti predvsem na odsekih, kjer se jih zgodi več.  Merilna mesta bodo določena na podlagi statističnih podatkov izmerjenih hitrosti, predlogov s strani šol in prebivalcev v sodelovanju s policijo. Na podlagi zbranih podatkov se bo odločalo, kakšna in kolikšna je potreba za redni nadzor hitrosti na določenih odsekih v mestni občini Kranj, in o tem bomo poročali v medijih.

Prvo ohišje skupaj s stacionarnim radarjem je postavljeno na Cesti Staneta Žagarja, ker je tam šolska pot in povezava med stanovanjskim naseljem in centrom mesta. Opravljene so bile uvodne poskusne meritve in ugotovljene so bile prekoračitve hitrosti v hitrostnem razredu od 51  do 60 km/h,  in sicer pri  11,65 % zabeleženih vozil. Nad hitrostjo 60 km/h je peljalo 1662 vozil, kar predstavlja 1,89 % vseh zabeleženih vozil. To pomeni, da je bilo takšnih prekoračitev povprečno 119 na dan.  V prvih dnevih nadzora na posameznih lokacijah vozniki ne bodo oglobljeni, saj bo Mestna občina Kranj v tem času zbirala podatke o prekoračitvah hitrosti za statistične namene. Po zbranih podatkih se bo na podlagi statističnih merilnih podatkov odločilo, na katerih odsekih je potreba, da se prične z nadzorom hitrosti.
 
Mestna občina Kranj na področju prometne varnosti posebno pozornost namenja najšibkejšim udeležencem v prometu, torej pešcem in kolesarjem ter voznikom motornih vozil. Prevelika hitrost je namreč med najpogostejšimi razlogi oziroma največji razlog za povzročitev prometne nezgode.
 

Fotografija merilnika hitrosti z radarjem:

 

 

 

 

 

Podatke sprotno posodabljamo.

Podatke zagotavlja Služba za stike z javnostjo in protokol Mestne občine Kranj.