28. januar, 2019
Policijska uprava Kranj, vikend poročanje

V zadnjem vikendu smo gorenjski policisti obravnavali tri izstopajoce dogodke, in sicer:
 

 

 


Eksplozija. V stanovanjskem objektu v Kranju so kriminalisti obravnavaki eksplozijo na starejsi in dotrajani plinski peči. V dogodku po podatkih policije ni bil nihce poskodovan, na preventivni zdravniski pregled pa je bila odpeljana lastnica stanovanja. Škode na drugih stanovanjih po do sedaj preverjenih podatkih ni bilo. Vzrok za eksplozijo peči se še ugotavlja.

Rop. Ob 18.20 uri sta dva neznana storilca na Gosposvetski ulici pri kitajski restavraciji v Kranju od zadaj pristopila do oskodovanke in ji odtujila vrecko z manjsim zneskom denarja. Oskodovanka ni bila poskodovana.

Ogovarjanje. Kranjski kriminalisti so vceraj obravnavali dva primera ogovarjanja otrok na javnem kraju brez posledic. V prvem dejanju ob 13.30 je neznani moski na Župančičevi ulici proti centru mesta otroka nagovoril, naj se slece-otrok ga ni upošteval, v drugem primeru pa je verjetno isti moški ob 15. uri na Ručigajevi cesti dva otroka ogovoril, če gresta z njim. Otroci so dejanja prijavili staršem, ki so o dogodkih obvestili policijo. Do ogrožanja otrok ni prišlo, obvestila se še zbirajo. Opis moškega: star okoli 25 let, visok do 180 cm, suha postava, kratki črni lasje, oblečen v jakno s kapuco s kosmatim robom, uporabljal je moder nahrbtnik.


Otroci naj se ne zapletajo v pogovor z neznanimi osebami, v nevarnosti pa naj takoj glasno opozorijo nase in stečejo stran oziroma k drugi odrasli osebi v blizini ali varen objekt, ki je poleg uradnih ustanov lahko tudi trgovina, gostinski lokal ipd.