Novice

19. november, 2014
TEKMOVANJE V IZDELAVI ADVENTNIH ARANŽMAJEV

Kranj, 18. november 2014 – Okoli 20 bodočih cvetličarjev in vrtnarjev se je v prostorih Mestne knjižnice Kranj v spremstvu mentorjev udeležilo tekmovanja v izdelavi adventnih venčkov in aranžmajev. Dogodek je četrto leto zapored pripravil Biotehniški center Naklo. Preden so mlade cvetličarke in cvetličarji začeli z delom, jih je pozdravil kranjski župan Boštjan Trilar ter zaželel čim več ustvarjalnosti in izvirnosti.


»Še posebej me je navdušilo, da boste izdelke podarili v dobrodelne namene ter s tem izkazali solidarnost in misel na sočloveka,« je dejal župan Boštjan Trilar za vzpodbudo in popotnico tekmovalcem iz biotehniških šol iz Novega mesta, Celja, Ptuja in Naklega. Zahvalil se je koordinatorici tekmovanja Sonji Jerič Štefe iz Biotehniškega centra Naklo in mentorjem, ki so na mlade vrtnarje prenesli aranžersko znanje.


Adventne venčke in aranžmaje bo moč videti na razstavi v Mestni knjižnici Kranj med 18. in 20. novembrom. Kupiti pa jih bo mogoče v petek, 21. novembra, na prodajni razstavi v atriju Mestne hiše v Ljubljani. Kot rečeno, bo izkupiček šel v dobrodelne namene.

 

Pozdrav župana Boštjana Trilarja pred začetkom tekmovanja


Priprave...

 

...in nastajanje izvirnih aranžmajskih rešitev