Novice

13. december, 2016
Delavnica o »internetu stvari za učitelje

Sredi novembra 2016 je bila ob sodelovanju Mestne občine Kranj, Šolskega centra Kranj in OpenLaba uspešno organizirana že tretja ekskurzija za učitelje kranjskih osnovnih in srednjih šol ter za vse druge, ki sodelujejo v projektu TIP MOK - Talenti, Inovativnost in Podjetnost Mestne občine Kranj. Poleg organizatorjev so bili udeleženci iz OŠ Orehek, OŠ Franceta Prešerna, OŠ Simona Jenka, Gimnazije Kranj in Fakultete za elektrotehniko.

Tako  kot prva ekskurzija v podjetje Pipistrel (prav te dni lahko opazujemo njihov veliki uspeh na Kitajskem) in druga na Brnik (kontrola in simulator letenja) je bil tokratni obisk inovativnega in uspešnega podjetja L-TEK elektronika http://www.l-tek.si/ v Šentjerneju na Dolenjskem zelo poučen in zanimiv. Poleg tega, da je L-TEK povezan v svetovne tokove interneta prihodnosti, se ukvarjajo tudi z robotiko in razvojem elektronskih vezij in naprav. Za šole so še posebej zanimivi zaradi elementov interneta stvari, ki omogočajo inovativno ustvarjanje v osnovnih in srednjih šolah.


»Po ekskurziji je pred nami izziv, kako povezati vse, ki jih zanimajo talenti, inovativnost in podjetnost. Aktivnosti so se že pričele v obliki delavnic o 'internetu stvari' za učitelje, v nadaljevanju pa bomo razdelali model, kako elemente 'interneta stvari', ki smo si jih ogledali na ekskurziji, prek izobraževanja učiteljev in tekmovanj razširiti med učence, dijake in študente ter jih motivirati, da na tej osnovi (platformi) ustvarjajo nove rešitve in storitve. Veseli bomo novih ustvarjalnih predlogov ter aktivnega sodelovanja v projektu TIP,« še sporočajo organizatorji izobraževalne ekskurzije.