Novice

13. december, 2016
Kanjon Kokre, zeleni prostor ustvarjalnosti sredi Kranja

Mestna občina Kranj pripravlja zasnovo prostorske ureditve območja kanjona Kokre. V proces oblikovanja najbolj primerne rešitve želi s sodelovanjem in sooblikovanjem vključiti različne zainteresirane javnosti. Prva delavnica, na katero so bili vabljeni lastniki zemljišč in zainteresirane skupine med uporabniki in obiskovalci, med njimi predstavniki Društva za zaščito kanjona Kokre, Kranjskih tabornikov, Planinskega društva Kranj, krajevnih skupnosti Center in Huje, Komisije varno kolesarim, je bila izvedena 7. decembra 2016. Udeleženci so predstavili svoje predloge ureditve in odprli vprašanja, vezana na prostor kanjona.

Za osnovo priprave prostorskega dokumenta za kanjon Kokre je vzeta natečajna rešitev, ki je bila izbrana kot najbolj ustrezna na javnem natečaju v letu 2008 (izveden je bil v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor). Rešitve sledijo načelu povečanja uporabnosti prostora tako, da se ohranijo naravne značilnosti in umestijo načrtovane dejavnosti, kot so na primer učne poti, trim steze, prostori za skupinske vadbe, igre z žogo, otroška igrišča.

V sredo, 14. decembra 2016, se soustvarjanje zasnove urejanja kanjona Kokra nadaljuje na drugem delavniškem srečanju. Delavnica se bo začela ob 16.30 v sejni sobi Upravne enote Kranj, Slovenski trg 1, v drugem nadstropju, soba 177.