Novice

27. januar, 2016
Iskratel najsodobnejše središče povezovanja gospodarskega okolja in tehnologiji

Odprtje poslovno referenčnega centra Iskratel, specializiranega za infokomunikacije na področju transporta, energetike in javne varnosti ter telekomunikacijskih rešitev za operaterje.


Kranj, 26. januar 2016 – Predsednik vlade RS dr. Miro Cerar je ob odprtju izrazil zadovoljstvo, da so v našem okolju podjetja, ki to zmorejo: »Slovenija potrebuje prav takšna podjetja, ki peljejo lastna in partnerska znanja tudi na tuje trge. Vlaganje v znanje in razvoj je tisto, kar podjetja in Slovenijo postavljajo na svetovni zemljevid,« je bilo njegovo sporočilo v uvodnem nagovoru. Z novim poslovnim referenčnim centrom (PRC) Iskratel namreč na široko odpira svoja vrata na trg najsodobnejšega središča povezovanja gospodarskega okolja tehnologij v širši regiji.


PRC je prostor, ki bo nudil interaktivno delovno okolje za zaposlene ter za razvoj novih poslovnih idej. Hkrati gre za prostor, ki se ga bo lahko uporabljalo kot testni laboratorij, delavnico, tehnološko središče ali pa kot razstavni prostor. Nova pridobitev družbe je del dolgoročne strategije podjetja, ki iz dosedanje usmeritve telekomunikacij širi svoje področje delovanja v energetiko, transport in javno varnost. Gre za edini tovrstni center v Evropi, ki je specializiran za omenjena področja.


Direktor družbe Iskratel mag. Željko Puljić je ob odprtju dejal, da bodo v naslednjih petih letih v razvoj vložili še 60 milijonov evrov. V strategiji poslovanja načrtujejo tudi povečanje števila zaposlenih, kar bo velik doprinos tudi za mestno občino Kranj. Kranj namreč potrebuje tovrstna podjetja, ki so sposobna lastno in partnersko znanje popeljati na domače in tuje trge, ustvarjati novo dodano vrednost, odpirati možnosti za mlade talente ter prispevati k dolgoročni stabilnosti. Družba Iskratel z Mestno občino Kranj pri nekaterih projektih že sodeluje, saj nudi pomoč pri izobraževanju mladih pri pripravi poslovnih načrtov, prav tako pa bo družba v veliko pomoč pri pridobivanju evropskih in državnih sredstev ter pri uvedbi projektov na področju e-uprave in e-demokracije.


Eden od ciljev kranjskega župana Boštjana Trilarja v prizadevanjih za potrebne investicij v prostor s strani države pa je tudi ureditev cestne povezave na relaciji od mednarodnega letališča, mimo industrijske cone Hrastje do podjetij na Laborah. Cestna poveza je namreč ključnega pomena za možnost razvoja podjetij na omenjeni lokaciji in pospešek kranjskega gospodarstva, katerega velik vzor je prav družba Iskratel.


Besedilo in foto: Ines Zabret