Novice

15. marec, 2017
Mestna občina Kranj gostila predstavnike evropskega projekta - ERUDITE

Cilj evropskega projekta ERUDITE (Enhancing Rural and Urban Digital Innovation Territories), financiran iz programa Interreg Europe,  je vzpodbuditi razvoj novih in inovativnih širokopasovnih storitev, namenjenih lokalnim skupnostim preko procesov odprtih inovacij, z upoštevanjem družbeno ekonomskih koristi in z vključevanjem najširšega kroga deležnikov.


Na dogodku v Mestni upravi, so se udeleženci iz Švedske, Finske, Irske, Francije, Italije in Madžarske, seznanili s projekti Pametnega mesta, ki jih že in jih še bo izvajala mestna uprava s partnerji. Predstavljena je bila strategija Mestne občine Kranj s področja -  Kranja inovativno mesto. Predstavljeni so bili ukrepi, kot so npr. se izvajanje aktivnosti za pridobivanje mladih talentov, od Kovačnice, do izobraževanja za učitelje tehničnega pouka, podjetniških krožkov,…


Predstavljen je bil tudi projekt brezžičnega odprtega omrežja, ki je prehaja v drugo fazo, ko se bodo še dodajala dodatna mesta dostopov do tega priljubljenega omrežja. Kot dobro prasko MOK, pa so udeleženci podrobno spoznali koncept in delovanje nove aplikacije za pametne telefone - iKranj.


Goste so s strani Mestne občine Kranj sprejeli Ana Vizovišek, vodja Kabineta župana in projektov pametno mesto ter Smiljana V. Slavec (predsednica Komisije za pametno mesto pri MOK) in Gorazd Copek (podpredsednik Komisije za pametno mesto pri MOK)