Novice

30. maj, 2016
Kranj ponosen na 70-letno prehojeno pot podjetja Iskraemeco

Kranjsko podjetje Iskraemeco je 26. maja 2016  poslovne partnerje ter predstavnike lokalne skupnosti povabilo na praznovanje 70-letnice obstoja, razvoja in rasti podjetja ter na odprtje nove proizvodne linije.

Iskraemeco je eden izmed vodilnih ponudnikov rešitev pametnega merjenja z uveljavljeno mrežo prodajnih partnerjev, povezanih podjetij in proizvodnih obratov na globalni ravni. Z obsežnim portfeljem na področju pametnega merjenja energetskim podjetjem omogočajo, da že danes oblikujejo prihodnost na področju distribucije in upravljanja z energijo. Podjetje je del skupine ElSewedy Electric (SWDY), vodilnega ponudnika energetskih rešitev na svetovnem trgu, ki deluje v osmih različnih energetskih segmentih. Z več kot 10.000 zaposlenimi po svetu, z dohodkom v višini 2,5 milijarde ameriških dolarjev v letu 2014 in s  široko mrežo proizvodnih obratov je ElSewedy Electric pomemben del globalne industrije za energetiko.


Dogodka se je na povabilo vodstva podjetja udeležil tudi župana Mestne občine Kranj Boštjan Trilar, ki je glavnemu izvršnemu direktorju Dieterju Brunnerju izrekel čestitke za jubilej ter za vzpostavitev nove proizvodne linije, ki je nova naložba, potrebna za realizacijo poslov, ki jih je podjetje pridobilo v Avstriji in na Nizozemskem.

Zapisala: Ana Vizovišek