Novice

17. november, 2015
Podpis dogovora Konektor

Kranj, 16. november 2015 - V okviru praznovanja 70-letnice Šolskega centra Kranj je bil podpisan t. i. dogovor o sodelovanju v združenju Konektor. Dogovor pomeni pričetek novega partnerstva med javnim sektorjem in gospodarstvom in s tem konkreten prispevek k uresničevanju ukrepov za boljši pretok znanja med partnerji.

Partnerji v projektu so tako podjetja, zbornice, BSC Kranj, Šolski center Kranj in tudi Mestna občina Kranj, ki bo sodelovanje v okviru  Konektorja prenesla tudi na sodelovanje s Kovačnico (prostor coworking). Kovačnica bo tudi uradno odprla svoja vrata  v četrtek, 19. novembra 2015. 


Namen dogovora o sodelovanju  je pospešiti in izboljšati aktivnosti na področju izobraževanja, na izmenjave informacij, sodelovanja pri skupnih projektih, načrtovanja skupnih aktivnosti, povezanih z razvojem znanja tehniških strok ter izobraževanja. Podpisan dogovor pomeni zavezo 24 partnerjev, da bodo skupaj uresničevali naslednje cilje:
•    razviti nove izobraževalne programe glede na potrebe delodajalcev,
•    oblikovati usposabljanja po meri delodajalcev,
•    proaktivno sodelovati pri reševanju pomanjkanja ustreznih kadrov,
•    odpraviti neskladja med obstoječimi izobraževalnimi programi in povpraševanjem na trgu dela,
•    sodelovati pri skupnem načrtovanju in izvajanju projektov, zanimivih za partnerje,
•    zagotoviti kontinuiran pretok znanja med gospodarstvom in izobraževalnimi institucijami.

V imenu Mestne občine Kranj je dogovor podpisal vodja Kabineta župana mag. Janez Rakar.  Aktivnosti, ki so jih pripravili profesorji in dijaki ob 70. obletnici Šolskega centra si je v nadaljevanju ogledal tudi predsednik republike Borut Pahor.

Z dogodka poročala in foto: Ana Vizovišek