Novice

2. december, 2014
Kulturno romanje iz Smlednika v Vrbo

V Vzgojno-izobraževalnem zavodu Frana Milčinskega Smlednik so pripravil že 16. pohod iz Smlednika v Vrbo. Pohodniki so tudi v letošnjem letu ustavili v Prešernovem Kranju, kjer jih je sprejel podžupan mag. Primož Terplan.

Pohodniki se iz Smlednika odpravijo na dobrih 42 kilometrov dolgo pot, s katero obeležijo spomin na Prešernov rojstni dan. Pri tem pa doživeto spoznajo Prešernov čas in dokazujejo, da je možno tudi brez sodobnih prevoznih sredstev premagovati večje razdalje. Vmesni postanek naredijo tudi v Kranju. Letos jih je sprejel podžupan mag. Primož Terplan. Posebej vesel je bil mladih pohodnikov, ki jim je namenil nekaj spodbudnih besed. Poudaril je, da bodo kljub težki poti sebi dokazali, da lahko dosežejo tudi stvari, ki se jim sprva zdijo nedosegljive. Spomin na to pot pa jim bo verjetno ostal za vse življenje.

 

Svojo kulturno romarsko pot pohodniki končajo v Vrbi, kjer pripravijo tematski večer. Letos bo posvečen 100-letnici rojstva vsestranskega umetnika Frana Milčinskega Ježka. Tako se bodo spomnili na še enega velikega slovenskega kulturnika, s katerim bodo zaznamovali predvečer obletnice Prešernovega rojstva.

 

Podžupan Mestne občine Kranj mag. Primož Terplan

 

Pohodniki