Novice

3. september, 2018
Prvi šolski dan v Kranju

Danes bo kar 630 prvošolcev prvič prestopilo prag naših 19 osnovnih šol v Kranju, hiš z velikimi vrati in številnimi okni. Je čas novih znanj, neprecenljivih izkušenj, številnih življenjskih prijateljstev.

Prvi šolski dan je Kranček preživel na Osnovi šoli Franceta Prešerna v Kranju. V družbi Krančka so prvošolcem vse dobro v šoli zaželeli minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, direktor Agencije za varnost v cestnem prometu Igor Velov in podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec.

Podžupan Boris Vehovec je v v pozdravnem govoru prvošolcem in staršem dejal: Šola je v prvi vrsti namenjena vam učenkam in učencem, ki morate v šolo prihajati z veseljem, nasmehom in se v njej dobro počutiti, da lahko ves čas pridobivate nova znanja in sposobnosti, ki vam bodo koristila v življenju. Pomembno je, da se v njej počutite dobro. A vendar šolo boste čez nekaj let tudi zapustili, dokončno pa se ne boste nikoli poslovili od nje. Ostali vam bodo spomini. Nekateri se boste vrnili v vlogi učiteljev, delavcev in kar bo najbolj pomembno tudi v vlogi staršev zato je pomembno, da skupaj s starši gradite pozitiven odnos do šole.

Svet za varnost in vzgojo v cestnem prometu, ki deluje pri Mestni občini Kranj sta še pred pričetkom šolskega leta otrokom in mentorjem na izbranih osnovnih šolah v Kranju namenu predali kolesa s katerim se bodo učenci naučili pravilnega ravnanja v prometu.

Tako prvošolcem kot tudi njihovim staršem in družinam želimo karseda prijazno uvajanje v novo življenjsko obdobje.