Novice

14. september, 2015
Planina v Kranju bogatejša za fitnes na prostem

Kranj, 11. september 2015 – Krajevni skupnosti Planina in Huje sta povabili na uradno odprtje in predstavitev naprav v fitnesu na prostem. Sodoben rekreativni prostor so uredili med vrtcema Mojca in Najdihojca, zamejen pa je z Ulico Gorenjskega odreda in Ulico Nikole Tesle. Predstavitve rekreativnega prostora in naprav se je udeležil tudi župan Boštjan Trilar in ročno nekaj tudi preizkusil.

 

»Župan Boštjan Trilar nam je ob nedavnem obisku krajevnih skupnosti predlagal, da se pozanimamo, kakšen odziv bi imela poskusna postavitev poligona naprav za ulično vadbo (street workout), ki je že znana v svetu in v nekaterih mestih po Sloveniji. Vloženega je bilo veliko truda in dobre volje. Poklicali smo v podjetje, ki ga vodi Jani Grašič, in jih zaprosili za eno- do dvomesečno brezplačno uporabo naprav. Prošnji je bilo uslišano, potrebovali smo le še pomoč podjetja, ki bi nam izrezalo in oblikovalo uničen asfalt. Brezplačno nam je to storilo podjetje Gratel. Nato smo lahko naprave za vadbo zaradi varnosti dobro pričvrstili. Zanimanja je bilo toliko, da so naši krajani pričeli zbirati podpise za ohranitev naprav. Zbrali so jih 396. Svetniki obeh krajevnih skupnosti so se na sestanku sporazumeli in sprejeli sklep, da naprave najamemo in nato skušamo priti do sredstev, s katerimi se bo investicija lahko ohranila v naši mestni soseski,« je o ureditvi rekreativnega parka povedala Sonja Mašić, predsednica KS Huje, ki se je tudi sama skupaj s Sebastjanom Tofajem in Janezom Kovačičem zelo zavzela, da je fitnes na prostem zaživel v celoti.

 

 

»Veseli smo, da je Jani Grašič imel dovolj posluha za naše potrebe, saj smo lahko poligon brezplačno uporabljali vse do konca avgusta. Orodja so velika pridobitev za mladino in starejše. Za mlajše smo pripravili plezalni stolp. Opazili smo, da ga je v dveh dneh obiskalo veliko malčkov s svojimi starši. Igrišč nam primanjkuje, saj je v naši soseski več kot 700 otrok v starosti med enim in osmim letom starosti. Pravijo, da se počasi daleč pride, zato upamo, da bomo s pomočjo evropskih sredstev in veliko dobre volje dosegli cilj - veliko otroško igrišče za naše najmlajše,« še dodaja Sonja Mašić.

 

 

Tudi župan Boštjan Trilar je zadovoljen, da je njegova pobuda takoj padla na plodna tla in so krajani na Planini in Hujah dobili sodobno urejen prostor za rekreacijo in druženje.

 

 

 

Foto: mag. Janez Rakar