Novice

11. september, 2018
Živite v najlepšem in najbolj gostoljubnem slovenskem mestu

Kranj je tudi letos dobitnik priznanja Turistične zveze Slovenije za najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji.

 

 


V spletnem glasovanju, ki ga vsako leto pripravlja Turistična zveza Slovenije je Kranj osvojil prvo mesto po izbori obiskovalcev, drugo mesto je pripadlo Velenju, nato pa si sledijo še Ljubljana, Celje, Maribor in Novo mesto.


Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje. so zapisali pri opisu projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna.


Kranj je v zadnjem času sicer prejemnik številnih priznanj, ki dokazujejo prizadevanja vodstva, da Kranj uvrsti na zemljevid slovenskih in svetovnih presežkov. Tako smo v minulih letih že prejeli priznanja za najlepše mesto, za najbolj urejeno mestno jedro, ter za najlepšo praznično okrasitev v Sloveniji.


Gostoljubnost torej Kranjčankam in Kranjčanom ni tuja, slednje se je pokazalo tudi na nedavnem Evropskem veteranskem prvenstvu v vodnih športih, kjer so tako navijači kot tudi tekmovalci iz dneva v dan hvalili mesto ter organizacijo dogodka.