Novice

14. september, 2015
ŽUPAN BOŠTJAN TRILAR IZREKEL ČESTITKE ZA POSLOVNI USPEH IN RAZVOJ

 Kranj, 11. September 2015 - Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar se je odzval vabilu na dan odprtih vrat uspešnega kranjskega podjetja Iskraemeco. V spremstvu vodstva občine si je gledal prostore razvoja in raziskav, predvsem posebne prostore testnih in merilnih laboratorijev. V pogovoru z zaposlenimi se je seznanil s procesi testiranj števcev za potrditev, da so le-ti izdelani v skladu z zahtevnimi mednarodnimi standardi.

 

Navdušuje podatek, da je v razvoju zaposlenih 120 visoko izobraženih mladih perspektivnih razvojnikov. Podjetje s svojimi izdelki (števci električne energije) pokriva skoraj ves slovenski trg. Prisotni tudi na skoraj vseh svetovnih trgih (več kot 100 držav) in tako se Iskraemeco uvršča med vodilne svetovne ponudnike na področju merjenja in obračuna električne energije.

 

 

V pogovoru z vodstvom podjetja je župan čestital za takšno tradicijo in ter izrazil zadovoljstvo, da imamo v Kranju tako dobro in svetovno znano podjetje, ki nastopa na tujih trgih ter promovira tudi Slovenijo in Kranj. Mednarodna skupina Iskraemeco ima poleg matičnega podjetja v Kranju še proizvodna in trgovska podjetja po Evropi in Aziji. Njihovi pametni števci so med drugim vgrajeni v Dubaju, na letališču Manchester in drugod.

 

 

 

 

Na fotografijah: Župan Boštjan Trilar na ogledu prostorov podjetja v družbi Dietra Brunnerja, glavnega izvršnega direktorja, in Bahaa Abdullaha, izvršnega direktorja za finance.

 

 

 

 

Besedilo in foto: Ana Vizovišek