Novice

27. junij, 2016
PUHART 10 LET - 10. RAZSTAVA LIKOVNE ŠOLE

Kranj, 27. junij 2016 - Leta 2006 je v družini Puhar dozorela ideja o združitvi umetniških in organizacijskih talentov. Prvega decembra smo se v dvorani Mestne občine Kranj prvič predstavili skupaj: akademski slikar Zmago Puhar s svojim slikarskim opusom, njegova hči Eva, profesorica likovne umetnosti, s platni, Zmagov sin Mitja Puhar s serijo fotografij in Petra s svojo vizualizirano poezijo. Z razstavo smo prižgali luč v novoustanovljeni hiši kulturnih dejavnosti PUHart, ki je v naslednjih letih s produkcijo likovnih, glasbenih, literarnih, oblikovalskih, izobraževalnih dejavnosti in dogodkov pomembno prispevala h kulturnemu utripu mesta. Na področju izobraževanja smo se z likovno šolo za vse generacije izkazali kot glavni izvajalci te pomembne veje kulturne vzgoje na Gorenjskem. Naš angažma je bil prepoznan tudi med občani - Zmago in Petra sva v letih 2008 in 2009 prejela plaketi Mestne občine Kranj za izjemne dosežke v kulturi.
Že 10 let uspešno krmarimo na valovih nestanovitnega razvoja slovenske družbe. Ker znamo z jadri in vetrom in ker nam uspeva navduševati vse naše sopotnike.
Praznujmo torej!
Na 10., jubilejni razstavi Puhart predstavljamo nabor del udeležencev likovne šole v sezoni 2015/2016, retrospektivni izbor del ustvarjalcev, ki so z nami že vse od ustanovitve, in dela njihovega mentorja Zmaga Puharja.
Otvoritev:
četrtek, 30. junija 2016, 20h
Avla Mestne občine Kranj

Program:
pozdravni nagovor župana MOK Boštjana Trilarja
slavnostni nagovor direktorice Puharta Petre Puhar Kejžar
nagovor vodje likovne šole akademskega slikarja Zmaga Puharja
otvoritev razstave
pogostitev in druženje
 
Prijazno vabljeni.