Novice

19. januar, 2016
Kranjska lekarna prva v Sloveniji s sistemom virtualnih polic (V-motion)

Lekarna Planina II v TC Qlandia je od danes dalje opremljena z najsodobnejšo tehnologijo skladiščenja ter prenosa zdravil, ki vključuje tudi tehnologijo virtualne kamere z virtualnimi policami.

Kranj, 18. januar 2016 – Župan Boštjan Trilar je v svojem nagovoru izpostavil predvsem prednosti za Kranjčanke in Kranjčane, saj se bodo farmacevti prav zaradi nove tehnologije lahko bistveno več in lažje posvečali svojim strankam. »Prepričan sem, da je ta tehnologija velik napredek za Kranj ter izjemna pridobitev za stranke. Računam, da se bomo tudi v prihodnosti v Kranju lahko pohvalili z marsikatero pridobitvijo, novostjo. Čestitke vodstvu in zaposlenim za uspešnost Gorenjskih lekarn in požrtvovalno delo ob prenovi omenjene enote, saj je bila lekarna za stranke zaprta vsega le en dan.«

Lekarniški robot ROWA je že od leta 2013 nameščen v lekarni Radovljica in imajo z njim zelo dobre izkušnje. Predvsem se je izkazal kot velika prostorska racionalizacija, saj namesto farmacevtov robot opravi nekatera tehnična in administrativna opravila, kot so pospravljanje izdelkov, inventura, preverjanje rokov uporabnosti, prinašanje zdravil na izdajni pult ipd. Te izkušnje so jih vodile k odločitvi, da na enak način uredijo tudi enoto v TC Qlandia.


Ob nakupu ROWE so se odločili še za dodatno pridobitev, in sicer nadgradnjo sistema s sistemom virtualnih polic (V-motion ). To so veliki ekrani na dotik, ki so lahko oblikovani po lastni presoji. Zaenkrat jih uporabljajo  predvsem kot pomoč pri svetovanju. Artikli so nanizani po terapevtskih področjih, vsak artikel je fotografiran iz različnih zornih kotov in vsebuje vse podatke o ceni ter navodilo za uporabo. Ko se stranka odloči za nakup, se ukaz preko vmesnika prenese v robota, ki zdravilo dostavi iz svojega skladišča na izdajni pult.
V Sloveniji je trenutno 15 tovrstnih robotov, z V-motion sistemom pa so Gorenjske lekarne prve.


V nadaljevanju bodo ekrane uporabili tudi kot vir dodatnega zaslužka, saj so primerni in praktični za oglaševanje.