Novice

28. maj, 2014
NOV ŠPORTNO-GIBALNI PARK PRI VDC-ju KRANJ
javascript:void(0)

Kranj, 22. maj 2014 – Uporabniki Varstveno delovnega centra Kranj so dobili svoj športno-gibalni park, ki ga je omogočila Mestna občina Kranj v sodelovanju z Lions in Rotary klubom Kranj. Z novim gibalnim parkom je uporabnicam in uporabnikom centra omogočeno, da bodo lahko svoje sposobnosti razvijali tudi na prostem. Gibanje namreč predstavlja pomembno vlogo v kakovosti življenja njihovih uporabnikov, še pomembnejša pa je njegova vloga v ohranjanju njihove funkcionalne neodvisnosti. Športno gibalni park bo zagotovo obogatil program njihovega dela s številnimi gibalnimi vsebinami in poleg rekreativnega, omogočal tudi izvajanje strokovne fizioterapevtske obravnave na prostem.

 

Župan Mohor Bogataj je vesel in zadovoljen, da so ljudje še vedno pripravljeni pomagati in poskrbeti, da s svojimi dejanji pripomorejo k boljšemu življenju soljudi. Življenje se bo tako uporabnicam in uporabnikom, vključenim v vsakodnevno socialno varstveno storitev, vsekakor izboljšalo. Sleherni uporabnik bo dobil nove priložnosti za svoje uresničevanje, razvijanje boljšega občutka za obvladovanje lastnega življenja in osebne avtonomnosti.

 

S slavnostjo zasaditvijo drevesa sredi parka so župan Mohor Bogataj, direktorica VDC-ja Mirjam Česen, predstavnik Rotary kluba Kranj in predsednica Lions kluba Kranj Meri Rozman Logar športno gibalni park predali svojemu namenu.

 

 

 

Foto: Fotografije z odprtja športno-gibalnega parka