Novice

13. maj, 2014
Reševanje življenj z novim defibrilatorjem

Kranj je bogatejši za nov defibraltor, ki ga je 12. maja 2014 v uporabo predala zavarovalnica Adriatic Slovenica v okviru projekta iHELP. Defibrilator je nameščen na Kidričevi cesti 2 (na stavbi Adriaticove poslovne enote v Kranju) in je vsem, ki potrebujejo nujno pomoč, dostopen 24 ur na dan.


S podporo zavarovalnice Adriatic Slovenica je leta 2013 zaživel projekt mladih slovenskih izumiteljev iHELP. Kot je pojasnil Borut Lončarevič, vodja projekta iHELP, so, da bi pomagali čim večjemu številu ljudi, skupaj reševali življenja in zmanjšali število žrtev srčnega zastoja ter drugih nenadnih nesreč, ob podpori zavarovalnice razvili mobilno aplikacijo, s katero je mogoče enostavno poslati SOS sporočilo in tako s pomočjo posameznikov – laikov in izurjenih reševalcev nuditi kar se da hitro pomoč ponesrečencem.


Nov defibrilator je nameščen na stavbi Adriaticove poslovne enota v Kranju (Kidričeva cesta 2) in je na voljo 24 ur na dan vsem, ki potrebujejo nujno pomoč. Najprimernejša lokacija za namestitev defibrilatorja je bila določena v dogovoru z Mestno občino Kranj, podžupanja Nada Mihajlović pa se je zavarovalnici zahvalila, da je tudi z njihovo pomočjo Kranj še bolje opremljen z defibrilatorji.


Franci Strniša, direktor poslovne enote Kranj, je dodal: »Na poslovni enoti se aktivno odzivamo na potrebe okolja, zato pomembno podpiramo iniciative na različnih področjih. Zagotovo pa je reševanje življenj največ, kar lahko storimo. Defibrilator na naši poslovni enoti je tako devetnajsti v Kranju. Seveda si vsi želimo, da bi bila potreba po njegovi uporabi kar najmanjša. Obenem pa se nadejamo, da bo v pravem trenutku odigral ključno vlogo.«

 

Od leve: Karmen Škoda Piško, izvršna direktorica trženja, Gabrijel Škof, predsednik uprave AS, Franci Strniša, direktor poslovne enote AS v Kranju, Nada Mihajlović, podžupanja Mestne občine Kranj in Borut Lončarevič iz projekta iHelp