Novice

19. december, 2013
POVEZOVANJE FAKULTET S PODJETJI

V prizadevanjih za tesnejše povezovanje podjetij z izobraževalnim sistemom je Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije objavil razpis »Po kreativni poti do praktičnega znanja«. Sklad poziva podjetja, ki so zainteresirana za izvajanje projektov v okviru razpisa, da se obrnejo na ustrezno fakulteto na katerikoli univerzi.

 

Na trgu delovne sile je vedno večji razkorak med ponudbo in povpraševanjem, med brezposelnimi pa je iz meseca v mesec več diplomantov, kar opozarja na nujnost tesnejšega sodelovanja med gospodarstvom in izobraževalnim sistemom. »Prepričani smo, da so visokošolski zavodi zainteresirani za nove povezave s podjetji in jih bodo v primeru predlaganih dobrih projektov uvrstile na seznam,« poudarjajo na skladu.

 

Razpis Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, v okviru katerega namenjajo 2,82 milijona evrov za krepitev povezovanja med gospodarstvom in visokim šolstvom, je odprt do 10. januarja 2014.

 

Več na:

Za približevanje izobraževalnega sistema potrebam gospodarstva in na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije: www.skladi-kadri.si.