Novice

15. november, 2012
Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Kranj bo tudi letos sodeloval v preventivni akciji Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Mednarodno usklajena preventivna akcija je pravzaprav odgovor na potrebo žrtev prometnih nesreč po javnemu priznanju njihovega trpljenja in izgube. Pomemben je, ker predstavlja spodbudo in poziv državi za izvajanje nacionalnih programov, povezuje žrtve prometnih nesreč po celem svetu in družbi sporoča, da so posledice prometnih nesreč nesprejemljive. Je dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci, znanci.

Kranjčani se bomo žrtvam posvetili na ploščadi na Glavnem trgu v Kranju v soboto, 17. novembra 2012, med 17. in 20. uro s programom delitve preventivnega materiala ter tako pripomogli k zmanjšanju števila žrtev. V razgovoru bomo skušali osvestiti prisotne.

Vsaka pot, ki jo opravimo z vozilom po cesti, naj bo tista, o kateri razmišljamo, da sedaj bom pa posebej pozoren in se mi ne bo nič zgodilo. Ob spoštovanju cestno prometnih predpisov to vključuje tudi ustrezno psihofizično stanje in brezhibno vozilo.

Vabljeni in srečno v prometu!