Novice

5. december, 2013
Pohodniki iz Smlednika so se srečali tudi z županom Mohorjem Bogatajem

Vzgojno-izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik je v ponedeljek, 2. decembra 2013, v počastitev obletnice Prešernovega rojstva organiziral 15. pohod iz Smlednika v Vrbo. Na pohod so krenili že ob 5. uri zjutraj. Na poti v Vrbo so se ustavili tudi v Kranju, si ogledali spomenik Francetu Prešernu in hišo, v kateri je pesnik preživel zadnja leta svojega življenja.


Na njegov grob v Prešernovem gaju so položili cvetje in prižgali svečo. Ustavili so se tudi v hiši, kjer ima prostore Galerija Prešernovih nagrajencev. Pohodnike je v Galeriji Mestne občine Kranj sprejel župan Mohor Bogataja ter jih pričakala z malico in vročim čajem, da so se pohodniki lahko okrepčali za dolgo pot do Vrbe, ki je bila še pred njimi.


Namen pohoda je bil doživeto spoznati Prešernov čas, dokazati sebi in drugim, da je možno tudi brez sodobnih prevoznih sredstev premagovati večje razdalje, in mladim pohodnikom dati spoznanje, da je s trdno voljo in vztrajnostjo mogoče dosegati tudi zelo oddaljene cilje. Pohoda se je udeležilo več kot 60 pohodnikov. Poleg učencev in delavcev Vzgojno-izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega Smlednik se je na pot podalo tudi nekaj njihov staršev, otroci z vzgojiteljem iz Vzgojnega zavoda Kranj, skupina pohodnikov z vzgojiteljem iz Dijaškega doma Bežigrad in še nekaj drugih pohodnikov.


V poznih popoldanskih urah so prispeli v Vrbo, kjer so si ogledali Prešernovo rojstno hišo, za zaključek njihove poti pa so jim pripravili tudi družabno srečanje.

 

 

 

 

Pohodniki iz Smlednika so se na poti v Vrbo ustavili v Kranju in se srečali z županom Mohorjem Bogatajem. (Foto Irena Majdič)