Novice

12. september, 2013
Vezi Agate Pavlovec in Za masko Aleša Jenka
V Galeriji Mestne občine Kranj je od 11. septembra 2013 na ogled slikarska razstava Vezi slikarke Agate Pavlovec in fotografska razstava Za masko fotografa Aleša Jenka. Dela bodo na ogled do 8. oktobra 2013.
Umetnica, sodobna likovna ustvarjalka Agata Pavlovec, rojena v Kranju, je zelo aktivna, saj poleg številnih samostojnih razstav že več kot desetletje sodeluje na različnih skupinskih razstavah, umetniških kolonijah in delavnicah. Skozi razstavljena slikarska dela se odražajo avtoričine misli, ideje, občutenja in dojemanja, ki jih umetnica želi deliti s tistimi, ki sliko gledajo. Razstavo slikarskih del dopolnjujejo fotografije Aleša Jenka.
Kranjski fotograf Aleš Jenko se s fotografijo ukvarja ljubiteljsko, svoje znanje pa nadgrajuje na številnih tečajih. Na razstavi se predstavlja z dvema sklopoma fotografij, ki ju povezuje človekova želja po maskiranju. Poleg motiva se fotograf pri svojih delih osredotoča tudi na kompozicijo, s katero pripoveduje zgodbo.
Razstavo je odprl župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj, ki je bil navdušen nad prepletom slikarskih in fotografskih del. Odprtje razstave sta s kulturni programom popestrila Dino Gojo na čelu in Nejč Slapar na harmoniki.
Več o razstavljenih delih lahko preberete v zapisu ddr. Damirja Globočnika. dokument.doc 
 
Fotografija1: Odprtje slikarske razstave Vezi Agate Pavlovec in fotografske razstave Za masko Aleša Jenka
 
Fotografija2: Dino Gojo na čelu in Nejč Slapar na harmoniki sta k odprtju razstave prispevala glasbeni del programa.
 
Fotografija4: Fotograf Aleš Jenko
 
Fotografija5: Slikarka Agata Pavlovec