Novice

7. junij, 2016
Prvi tek za moške odlično uspel

Kranj, 4. junij 2016 - Sobotni Tek za moške je v Kranj privabil več kot 500 tekačev iz številnih slovenskih krajev.  Prireditev je kljub vročemu dnevu odlično uspela, še več, udeleženci so z dobro voljo odgnali napovedan dež in prispevali del zbranih sredstev Varni hiši Gorenjske. Tekli so na 5 in 10 km, svojo tekmo so imela tudi dekleta  in otroci.

Trasa je bila razgibana in slikovita, obkrožila je mestni del kanjona Kokre, zajela staro mestno jedro in Huje. Dogajanje so popestrili ambasadorji:  Robi Kranjec, Marko Milič in Peter Prevc, ki so še posebej navduševali najmlajše.

Rekord proge na 5 km je postavil Roman Kejžar. Dva kroga okoli Kranja je zmogel v 17 minutah. Absolutni zmagovalec na 10 km je bil Gregor Kustec s časom 36.07. Med dekleti je bila na 10 km najboljša Stanka Slatner s časom 52.33, na 5 km pa se je odlično odrezala Pšenica Kovačič s časom 22.05.

Najboljši tekmovalci so prejeli priznanja in praktične nagrade. Podelili so jih ki so jim jih podelili: predsednik Atletskega kluba Triglav Kranj, mag. Tomaž Kukovica, zlati orel Peter Prevc ter kranjski župan Boštjan Trilar, ki se je tudi sam preizkusil na 5 km progi.

Prvega Teka za moške so se udeležile tudi organizirane skupine. V največjem številu so se povabilu odzvali nogometaši in hokejisti Triglav Kranj. 

Organizator, Atletski klub Triglav Kranj, zadovoljen s pozitivnim odzivom tekačev, načrtuje tek tudi naslednje leto. Že zdaj napoveduje nekaj novosti, s katerimi bo dogodek še bolj zanimiv.

Boštjan Trilar in Vilma Regovc (Varna hiša Gorenjske)


Boštjan Trilar v družbi ambasadorjev teka -  Robi Kranjec in Peter Prevc ter Matjaž Polak (AK Triglav Kranj)

MOK ekipa - Simona Stollecker, Boštjan Trilar, Ana Vizovišek

Foto: Matic Zorman