Novice

14. junij, 2012
Sprejem odličnih osnovnošolcev

Kranj, 14. junij 2012 – Na tradicionalni sprejem ob zaključku osnovne šole je bilo povabljenih 113 učenk in učencev devetih osnovnih šol Mestne občine Kranj, ki so v vseh devetih letih šolanja dosegli povprečno oceno 4,5 in več.

Za zaključno šolsko leto 2010/2011 delež najbolj uspešnih učencev znaša 24 odstotkov od vpisanih učencev v 9. razred (469). Deleži po osnovnih šolah z rednim programom se gibljejo med 17 in 33 odstotkov. Najbolj zagnani so bili na OŠ Orehek. Eno priznanje je šlo tudi v roke učenke OŠ Helene Puhar s prilagojenim programom.

 

Podžupanja Nada Mihajlović je v nagovoru izpostavila trdo delo in marljivost, ki sta potrebna za nadpovprečne dosežke, pri čemer je zelo pomembno tudi vse delo, ki ga opravijo učitelji: »Prepričana sem, da odličnost pomeni nekaj več kot odličen uspeh. To niso samo odlične ocene, to so tudi rezultati, ki ste jih dosegli na tekmovanjih in bogate aktivnosti v obšolskih dejavnostih. Te izkušnje vam bodo v nadaljnjem življenju zelo koristile.« Dodala je še upanje, da so si za naprej izbrali izobraževanje, ki jih bo pripeljalo do poklica, ki si ga želijo, ter jim zaželela dolge in brezskrbne počitnice.

Za spomin so najboljše kranjske učenke in učenci prejeli knjigo Čudovita obzorja Slovenije.
 

Kdo so bili letošnji odlični učenci, lahko pogledate tukaj.

 

Kmalu: Fotogalerija dogodka