Novice

5. december, 2018
S prižigom lučk vstopili v praznični, prešerni december

Na praznik MO Kranj, je mesto - s tradicionalnim prižigom lučk - vstopilo v praznični čas, ki ga bodo poleg svetleče okrasitve zaznamovali tudi številni praznični dogodki. Prižig lučk sta letos skupaj pospremila aktualni župan Boštjan Trilar in novoizvoljeni župan Matjaž Rakovec. Dogodek je tudi letos privabil množico ljudi, ki je pozdravila vstop v Prešerni december.

 

 

 

Ob zvokih Lee Sirk, se je s prižigom Lučk pričel Prešerni december

Na trgu pred Prešernovim gledališčem v starem Kranju, sta na praznik MO Kranj prižig lučk letos pospremila tako aktualni kot novoizvoljeni župan. Prižig praznične osvetlitve je sledil otvoritvi razstave nagrajencev MOK za leto 2018, v Galeriji na mestu pred Mestno knjižnico Kranj ob 16.30 uri, po slavnostnem prižigu luči pa smo v Galeriji Prešernovih nagrajencev odprli tudi razstavo fotografij letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada Borisa Gaberščika ob 18. uri. Škrat Kranček je tudi tokrat obiskal mesto in otroke povabil na številne dogodke, ki bodo še sledili v decembru. Z novo mestno namizno didaktično igro Kranček in moje mesto, ki spodbuja k druženju in raziskovanja Kranja in vsega, kar mesto ponuja, je obdaril kar 70 družin.

 

 


Ritem, zvok in prešerno valovanje bodo na ulicah Kranja vsak dan. Priložnosti za druženje, zabavo in prijateljski klepet bo dovolj, ob sprehodu skozi praznično okrašeno mesto bodo na ogled izvirne lesene kompozicije, ledene jaslice ter številni dogodki za otroke v pravljičnem gozdičku. Več o decembrskem dogajanju na www.visitkranj.com.