Novice

20. november, 2017
Dan slovenske hrane obeležili z obiskom župana in prodajno razstavo v avli Mestne občine Kranj

Dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012, obeležujejo tudi v kranjskih vrtcih in osnovnih šolah. Tudi letos se je pobudi za sodelovanje v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk z veseljem odzval  Boštjan Trilar, župan Mestne občine Kranj, ki je obiskal prvošolce OŠ Orehek. Ob tej priložnosti sta s kranjsko maskoto, škratom Krančkom, za šolsko knjižnico podarila tudi knjigo Brez čebel ne bo življenja, ki jo bodo ob obeležitvi dneva slovenske hrane od mestne uprave prejele vse knjižnice kranjskih osnovnih šol.

 

 
Župan v knjižnice osnovnih šol podaril knjigo Brez čebel ne bo življenja
Ob obisku prvošolcev OŠ Orehek se je župan ustavil tudi v šolski knjižnici, kjer so mu predstavili najvidnejše novosti. Knjižničarka je poudarila, da gredo tudi knjige v korak s časom. Predvsem šolski otroci radi prebirajo knjige, ki imajo privlačen ovitek, da jih hitreje opazijo, radi pa posegajo tudi po knjigah, ki vsebujejo interaktivne vsebine, dosegljive tudi prek pametnih telefonov, kar standardno potiskane liste še dopolni in približa mladim. Na vprašanje župana, na kaj so še posebej ponosni v knjižnici, so povedali, da šolska knjižnica ponovno vedno bolj postaja prostor druženja, kamor šolarji radi zahajajo tudi na klepet in druženje s sovrstniki. Prav tako so izpostavili, da spodbujajo branje mladinske literature tudi pri učiteljih, da imajo že vrsto let bralno značko za odrasle, ki vsako leto navduši večji krog strokovnega osebja šole in katere pozitivni učinek je prenos navdušenja nad posamezno knjigo na učence v okviru pouka. Novo knjigo Brez čebel ne bo življenja, pravo enciklopedijo o pomenu čebel doma in v svetu, avtorjev Boštjana Noča, Petra Kozmusa in Karoline Vertačnik je župan v imenu mestne uprave podaril knjižničarki in vodstvu OŠ Orehek. V okviru dneva slovenske hrane bodo knjige, ki poudarjajo pomen čebel, prejele vse šolske knjižnice kranjskih osnovnih šol.
 
 
 
Ker v mestni upravi menimo, da je dobro vsak dan zdravo zajtrkovati in uživati pristno domačo hrano, bomo v avli Mestne občine Kranj v ponedeljek, 20. novembra 2017, od 12. ure dalje kranjskim proizvajalcem, dobaviteljem slovenskega zajtrka, omogočili tudi predstavitev in prodajo lastnih izdelkov.