Novice

14. maj, 2018
Kolesarski zajtrk v Kranju

Se voziš vsak dan v službo ali šolo s kolesom? Seveda, zakaj bi izgubljal čas v avtu. S kolesom si hitrejši, bolj fit in pomembno prispevaš k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in čistejšemu zraku v Kranju.

 
Vse kolesarje - ne glede na to, ali kolesarite skozi celo leto ali pa potrebujete malo vzpodbude, da spet sedete na kolo, predvsem pa tiste, ki letos še niste namazali verig in napolnili zračnic - vabimo 18. maja na kolesarski zajtrk, ki bo potekal med 9.00 in 11.00 na Slovenskem trgu v Kranju.


Z zajtrkom v kolesarski družbi želimo vzpodbuditi IZBIRO kolesa za pot v šolo, službo ali po opravkih. Na videz nepomembna odločitev o potovalnem načinu je namreč vse prej kot nepomembna, če upoštevamo, da je promet eden izmed glavnih krivcev za izpuste toplogrednih plinov in onesnaženje zraka z drobnimi delci, ki močno vplivajo na naše zdravje. Poleg tega z aktivnim prihodom v šolo ali službo naredimo tudi nekaj dobrega zase.


Na zajtrku se boste lahko preizkusili na poligonu varne vožnje, ki ga bo organiziralo društvo Rekreatur. Dišalo bo po sveže pečenem pecivu in kavi, pridružil pa se nam bo tudi serviser koles, pri katerem boste lahko opravili manjša popravila koles in ga povprašali za kakšen praktični nasvet.

Dogodek financira Ministrstvo za zdravje v okviru projekta Okolje, zdravje in mladi 2017-19. Vsebine izražajo mnenje organizatorjev in ne predstavljajo uradnega stališča Ministrstva za zdravje.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.