Novice

26. avgust, 2013
Sterilizacija in kastracija zapuščenih mačk

Mestna občina Kranj želi zmanjšati število zapuščenih mačk oziroma preprečiti nekontrolirano razmnoževanje in širjenje morebitnih bolezni, zato bo od 2. septembra do 13. septembra 2013 s pomočjo zavetišča na Blejski Dobravi, Perun - dresura psov, Branko Pirc s. p., in veterinarske ambulante Medicovet, d. o. o., ponovno izvajala akcijo sterilizacije oziroma kastracije brezdomnih mačk na območju mestne občine Kranj. Živali bodo po posegu označene.


Kdor ve za lokacije, kjer se zadržujejo zapuščene živali, naj to od 26. avgusta 2013 dalje sporoči na telefonsko številko 04 2373 130 (Barbara Čirič).


Vse lastnike živali opozarjamo, da v tem času svojih živali ne puščajo brez nadzora na prostem. Da bi problematiko zapuščenih mačk še hitreje reševali, pa vsekakor potrebujemo tudi pomoč občanov, ki vas ponovno prosimo: hranite le tiste mačke, za katere ste pripravljeni poskrbeti tudi sicer (sterilizacija, kastracija, obisk veterinarja); sterilizirajte in kastrirajte svoje živali ter se tako izognite rojstvu nezaželenih mladičev. Zavedajte se, da žival pomeni odgovornost in skrb, ki vam bo pa vsekakor povrnjena z ljubeznijo in toplino.