Novice

7. december, 2017
V kranjski knjižnici brezplačna članarina za invalide

V letu 2018 v Mestni knjižnici Kranj omogočajo novo ugodnost za invalide, to je brezplačno članstvo. Vsi, ki se želijo včlaniti, se lahko oglasijo pri informacijskem pultu v pritličju in s seboj prinesejo  Evropsko kartico za invalide ali odločbo ustreznega državnega organa.

 

 

»Brezplačno članstvo je še en korak, s katerim se želimo približati invalidom. Ti že zdaj lahko v Očem prijaznem kotičku uporabljajo različne naprave za slepe in slabovidne, pregledujejo knjige v braillovi pisavi ali znakovnem jeziku, poslušajo zvočne knjige in se udeležujejo vseh dogodkov v dvorani, kjer smo namestili zvočno zanko. Vhod v knjižnico je možen tudi z invalidskimi vozički, v nadstropja pa z dvigalom,« sporočajo iz Mestne knjižnice Kranj.
 
Sodelujejo z invalidskimi organizacijami in občasno soorganizirajo različne dogodke, kot je bil na primer vseslovenski posvet »Berem, poslušam, razumem; Gluhim in naglušnim se odpirajo vrata knjižnic«, ki so ga lani organizirali skupaj z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije.