Novice

22. maj, 2015
OBVESTILO o zapori cest okoli Slovenskega trga v Kranju

Obveščamo, da bo v soboto, 23. maja 2015, zaradi prireditve VIP Eko Rally Geossa na Slovenskem trgu v Kranju začasna zapora cest od 12. do 20. ure okoli Slovenskega trga, in sicer na cesti med Mestno knjižnico Kranj in Delavskim domom, del Gregorčičeve ulice ter cesta med stavbo občine, Delavskim domom in parkirišči pred Delavskim domom ter parkirišči na ploščadi pri restavraciji Brioni.

 

Na skici je zapora označena z modro črto.

 

 

 

 

Eko Rally Geoss tudi v Kranju

Letošnji VIP Eko Rally Geoss se bo zaključil v Kranju v soboto, 23. maja 2015, s spretnostnimi vožnjami od 16. ure dalje ter s podelitvijo priznanj predvidoma ob 19. uri na Slovenskem trgu. Udeleženci jih bodo prejeli iz rok župana Boštjana Trilarja.

Rally Geoss je dolga leta veljal za vrhunec avtomobilskih VIP dogodkov, saj so se ga udeleževali znani Slovenci, od gospodarstvenikov, kulturnikov, športnikov in drugih znanih Slovencev.

 

Tudi letos ne bo nič drugače. Čeprav je v imenu prireditve »rally« ne gre za dirkanje, temveč – kar beseda »rally« res pomeni – za druženje. Poleg druženja je namenjen tudi promociji varne in strpne vožnje, spoznavanju Slovenije ter zabavi udeležencev. Ob tem pa ne bo pomemben najhitrejši čas, temveč bodo morali udeleženci dva kroga prevoziti v enakem času. Povprečna hitrost udeležencev bo približno 20 km/h. Pričakujemo okoli 100 spretnih in navdušenih voznikov.


Štirinajsti VIP Eko Rally Geoss se bo torej tokrat zaključil v Kranju na Slovenskem trgu s spretnostnimi vožnjami udeležencev. Tokratni rally bo sestavljen iz dveh kategorij in bo potekal po pravilih s strani FIA za pokal alternativnih energij. Tekmovalci se bodo preizkusili v dveh točnostnih in dveh spretnostnih vožnjah, ob tem pa bodo morali porabiti čim manj energije.


Organizator je Društvo S Rally pod taktirko Primoža Lemeža v soorganizaciji Mestne občine Kranj. Primož Lemež je eden od ustanoviteljev Društva S Rally, organizator Rally Geoss, z avtomobilskim športom pa se ukvarja že več kot 20 let.
Rally Geoss v soboto, 23. maja 2015, od okoli 16.00 naprej v Kranju. Pridite in uživajte v spektaklu!