Novice

11. avgust, 2015
ŽUPAN MESTNE OBČINE KRANJ BOŠTJAN TRILAR POSTAL ČASTNI MEŠČAN CARIGRADSKE OBČINE BÜYÜKÇEKMECE

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je v soboto postal častni meščan Carigradske občine Büyükçekmece. To je sicer tretji naziv v zgodovini, ki so ga podelili minulo soboto. Leta 2008 je častni meščan postal predsednik nemškega nogometnega kluba Schalke 04 Gerhard Rehberg, pred županom Trilarjem pa še župan južno korejskega mesta Cheonan Bon Young. Prireditev si je v letnem gledališču ogledalo približno 3500 ljudi. Poleg tega so v mestu poskrbeli, da si je lahko na velikih zaslonih, ki so bili razporejeni po mestnih parkih, ogledalo še dodatnih nekaj tisoč ljudi. Dogodek je prenašala tudi nacionalna turška radio-televizija TRT.

 

KRANJ NA PRAVI POTI MEDNARODNEGA SODELOVANJA

Ko vas bo pot zanesla v Carigrad, obiščite tudi del mesta Büyükçekmece, kjer si boste lahko ogledali tablo s pobratenimi mesti. Čeprav gre pri Kranju za zadnje tamkajšnje pobratenje, je Kranj na tabli uvrščen na tretje mesto. Kot so dejali v Carigradu, so mesta na tablah po parkih razvrščena glede na intenzivnost sodelovanja. To pa je samo dokaz, da je Kranj na dobri poti mednarodnega sodelovanja in da uživa velik ugled med pobratenimi mesti po vsej Evropi.

 

VEČ GOSPODARSKEGA, ŠPORTNEGA IN KULTURNEGA POVEZOVANJA

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je v Carigradu opravil več sestankov s tamkajšnjimi podjetniki in potencialnimi investitorji za Mestno občino Kranj. Gre za proizvodnja podjetja, ki so pripravljena odpreti obrate v Mestni občini Kranj, ter za hotelske in gastro ponudnike. Tudi na športnem in kulturnem področju ne zaostajamo, saj bomo v prihodnosti še bolj povezali kranjske športne klube in kulturna društva. Župan Mestne občine Kranj se je sestal tudi s predsednikom nemškega nogometna kluba Schalke 04 Gerhardom Rehbergejem. Schalke 04 je nemški nogometni klub iz mesta Gelsenkirchen, je eden od najpopularnejših nemških klubov, ki je prvo evropsko trofejo osvojil leta 1997, po tem ko je v finalu Pokala UEFA premagal Inter iz Milana po izvedenih enajstmetrovkah. Za klub je v svoji uspešni karieri igral tudi najboljši slovenski nogometaš Brane Oblak.

 

MESTNA OBČINA KRANJ IZPOLNUJE SVOJE POSLANSTVO NA PODROČJU MEDNARODNEGA SODELOVANJA

Mestna občina Kranj je edina občina v Sloveniji, ki potencialnim investitorjem iz celega sveta ponuja informacije v angleškem, nemškem, francoskem, italijanskem, srbskem, hrvaške, ruskem in španskem jeziku. V sklopu projekta so v svetovne jezike prevedene tako turistične informacije kot tudi informacije o delovanju mesta in gospodarskega vlaganja v Kranju. O odličnem mednarodnem sodelovanju poročajo tudi tuji mediji.


Dodatne informacije o mednarodnem sodelovanju so vam na voljo v Službi za stike z javnostjo in protokol Mestne občine Kranj.

 

Podelitev naziva častni meščan

 

 

 Tabla s pobratenimi mesti v parku