Novice

3. julij, 2015
Nova sezona v Prešernovem gledališču Kranj bo vznemirljiva

Vpis abonmajev za sezono 2015/2016: od 7. – 19. septembra 2015

 
V Prešernovem gledališču Kranj vstopajo v novo sezono s sloganom Prešernovo gledališče Kranj – gledališče odmevnih predstav. »To lahko rečemo brez lažne skromnosti, kajti rezultati našega dela dejansko vse bolj odmevajo ne samo v naši bližnji okolici, ampak tudi v širši slovenski javnosti in vse pogosteje tudi v tujini,« je povedala direktorica Mirjam Drnovšček. Tudi v novi sezoni ostajajo družbeno kritično gledališče. V predstavah rednega abonmaja bodo spregovorili o hrepenenju, sočutju, romantični ljubezni, zlu nacizma, etičnih vprašanjih človečnosti v današnjem svetu in o slovenskem karakterju.
 
V sezoni 2015/2016 bo v rednem abonmaju na ogled pet predstav: »komedija« o nemški duši Thomasa Bernharda Pred upokojitvijo, v kateri se avtor loteva avstrijske travme potlačene nacistične preteklosti (režiserka Mateja Koležnik); romantična drama Daniela Glattauerja Vsakih sedem valov (nadaljevanje uspešnice Proti severnemu vetru, ki je na odru PG Kranj doživela že več kot petdeset ponovitev), s katero nam avtor sporoča, da je v tem brezupnem svetu ljubezen še mogoča (režiser Alen Jelen, koprodukcija PG Kranj in MG Ptuj); pretresljiva drama o temeljnem etičnem vprašanju – ali je z denarjem res mogoče kupiti vse, tudi srce za svojega otroka Mali nočni kvartet  avtorja in režiserja Vinka Möderndorferja; Cankarjeva drama o hrepenenju Lepa Vida (režiser Miha Nemec, koprodukcija PG Kranj, SNG Nova Gorica in SSG Trst) in satirično-groteskna komedija o slovenski duši Butnskala Emila Filipčiča in Marka Derganca (režiser Vito Taufer, koprodukcija PG Kranj in SMG Ljubljana). Za abonente so poleg rednega abonmaja pripravili še abonma Plus s štirimi  dodatnimi gostujočimi predstavami ter abonma Špica za dijake in študente.
 
Vpisovanje abonmajev bo od 7. do 19.  septembra, in sicer: od 7. do 14. septembra za dozdajšnje abonente, 15. septembra za abonente, ki želijo spremeniti abonma ali sedež, od 16. do 19. septembra za nove abonente, vpis za abonma ŠPICA  ( za dijake in študente) in abonma SOBOTNA MATINEJA pa bo od 1. do 30. septembra. 
 
 
(Foto: Boris B. Voglar)