Novice

3. julij, 2015
Župan Boštjan Trilar se je udeležil sklepne slovesnosti Glasbene šole Kranj

Kranj, 23. junij 2015 – Glasbena šola Kranj (GŠ Kranj) je na sklepni slovesnosti, kjer so predstavili letošnje uspehe svojih učencev, ponovno pokazala izjemen nivo glasbenega znanja. »Leto je bilo polno ustvarjalnega navdiha in odličnih dosežkov, učenci Glasbene šole Kranj pa so šolo zastopali na številnih domačih in mednarodnih tekmovanjih. Njihovi uspehi so plod trdega dela, požrtvovalnosti in zavzetosti,« je ponosno povedala ravnateljica Glasbene šole Kranj Petra Mohorčič.


Župan Boštjan Trilar je učencem ter njihovim mentorjem in tudi staršem, ki so dvorano na Brdu pri Kranju napolnili do zadnjega kotička, čestital za dosežene uspehe ter v pričakovanju pozdravil novo nastalo skladbo avtorja Gašperja Jereba. Gre za mladega in odličnega skladatelja ter nekdanjega učenca GŠ Kranj, zdajšnjega učitelja na šoli. Skladbo Canon in jazz smo slišali v izvedbi Simfoničnega orkestra Glasbene šole Kranj s solisti (Gal Grobovšek – saksofon, Jernej Zatler – pozavna, Samo Hude – klavir) pod taktirko dirigenta Tomaža Kukoviča. V programu se je poleg Simfoničnega orkestra GŠ Kranj predstavil tudi Tuba evfonij ansambel pod dirigentskim vodstvom Uroša Koširja. 
 
Župan Boštjan Trilar je ob koncu svojega nagovora učenke in učence pospremil z besedami Mozarta: »Mozart je izjavil, da je glasba zanj življenje. Verjamem, da se podobno prepleta tudi v vaših mislih, sicer danes ne bi bili tukaj.« GŠ Kranj je zaželel uspešno delo še naprej, čestital ravnateljici Petri Mohorčič za dobro delo ter vsem prisotnim tudi ob dnevu državnosti. 
 
V prilogi: slikovni material ter (seznam) nagrajencev ter udeležencev tekmovanj 2014/15