Novice

23. avgust, 2018
Ukrepi mestne uprave za manj zapuščenih mačk

Mestna občina Kranj bo z namenom preprečitve nekontroliranega razmnoževanja zapuščenih mačk in širjenja morebitnih bolezni od 3. do 14. septembra 2018 s pomočjo pogodbenega Zavetišča Perun na Blejski Dobravi,  Branko Pirc s. p., in njegove pogodbene veterinarske ambulante Medicovet, d. o. o., izvajala jesensko akcijo sterilizacije oziroma kastracije brezdomnih, prostoživečih mačk na območju mestne občine Kranj. Živali bodo po posegu označene. Kdor ve za lokacije na območju mestne občine Kranj, kjer se zadržujejo zapuščene živali, naj to sporoči na telefonsko številko 04/2373 130 (Barbara Čirič).

 

Kljub vsakoletnim dvakratnim akcijam in pozivom glede odgovornega ravnanja prebivalcev ter stalnim vmesnim reševanjem problematike zapuščenih mačk pa še vedno opažamo, da se število zapuščenih mačk na območju mestne občine žal ne zmanjšuje. Mestna občina Kranj se je zato spomladi odločila še za dodatni preventivni ukrep, in sicer sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških živali. Sredstva za ta ukrep so še na voljo.

 

Prebivalci Mestne občine Kranj tako lahko ugodnejšo ceno posega izkoristite do porabe sredstev pri izvajalcih veterinarskih storitev  na območju mestne občine Kranj: Medicovet, d.o.o., Veterinarska ambulanta, Kajuhova ulica 23, 4000 Kranj, tel. 04/235 82 60; Veterina Kranj d.o.o., Veterinarska ambulanta 4 tačke, Šuceva ulica 25, 4000 Kranj, tel. 04/252 18 49; Veterinarska praksa Tenetiše, d.o.o., Tenetiše 80, 4204 Golnik, tel. 04/256 51 02.

 

Lastniki mačk morate imeti stalno prebivališče na območju mestne občine Kranj in dejansko tu tudi živeti. Posameznemu gospodinjstvu se praviloma sofinancira storitev za največ dve lastniški mački. Poseg sterilizacije in kastracije po tem pozivu bo s strani Mestne občine Kranj sofinanciran v višini 20 EUR na žival. Skupni znesek zagotovljenih sredstev je 3.000 EUR, to je 1.000 EUR na posamezno veterinarsko ambulanto.  Lastniki živali boste pri izvajalcih veterinarskih storitev izpolnili in podpisali prijavni obrazec, ki jih bodo izvajalci kot prilogo računu posredovali Mestni občini Kranj.  Priporočamo vam, da imate ob dogovorjenem obisku veterinarja s seboj osebni dokument.  Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 04/2373 130 (Barbara Čirič).