Novice

30. oktober, 2014
OBISK SPOMINSKIH OBELEŽIJ PRED PRVIM NOVEMBROM

Pred dnevom spomina na mrtve so župan in podžupani položili cvetje k spominskim obeležjem na območju mestne občine Kranj.


Osrednja slovesnost je bila 29. oktobra 2014 popoldne pri spomeniku padlim žrtvam NOB na kranjskem pokopališču, ki jo je pripravila območna borčevska organizacija in se je je udeležil župan Mohor Bogataj. Pred tem je cvetje položil k spomeniku povojnim žrtvam v gozdu pri mestnem pokopališču in pri spomeniku povojnim mobilizirancem, ki je tudi na mestnem pokopališču. Dopoldne pa je podžupan mag. Janez Frelih obiskal spomenik padlim v NOB pri Šorlijevem mlinu in spomenik narodnemu heroju Stanetu Žagarju v kranjski vojašnici ter počastil spomin na Janeza Bleiweisa pri njegovem spomeniku v parku pri stavbi Gorenjskega glasa.


30. novembra je župan Mohor Bogataj obiskal spominska obeležja velikanov slovenske kulture v Prešernovem Gaju – dr. Franceta Prešerna, Simona Jenka, Janeza Puharja in bazoviškim žrtvam. Podžupan Bojan Homan je ob prisotnosti svojcev in članov planinskega društva položil cvetje h kipu alpinistu Nejcu Zaplotniku (na Koroški cesti), kipu gradbeniku Josipu Slavcu (pri Stari pošti) in Rudolfu Maistru (Maistrov trg) skupaj s predsednikom istoimenskega društva Janezom Tavčarjem. Podžupan Darko Jarc pa je skupaj z vršilko dolžnosti direktorice Gorenjskega muzeja Marjano Žibert položil venec h kipu dr. Franceta Prešerna v Prešernovi hiši in z direktorico Prešernovega gledališča Kranj Mirjam Drnovšček s cvetjem počastil spomin na našega največjega pesnika pri spomeniku na trgu pred gledališčem.
 


Polaganje cvetja h kipu alpinista Nejca Zaplotnika

 


Pri spomeniku dr. Francetu Prešernu: podžupan Darko Jarc in direktorica Prešernovega gledališča Kranj Mirjam Drnovšček

 

 Podžupan mag. Janez Frelih pred spomenikom Janeza Bleiweisa

 

Polaganje venca pri spomeniku povojnim žrtvam: župan Mohor Bogataj