Novice

29. september, 2016
Štacuna Rokodelc z unikatnimi izdelki

Kranj, 30. september 2016 – Na Glavnem trgu v starem Kranju (v nekdanjih prostorih Elite) je tudi uradno svoja vrata odprla peta trgovina  v okviru dejavnosti in programov Fundacije Vincenca Drakslerja, ki deluje že 16. leto. V vseh teh letih so naredili velik razvoj in pomagali mnogim do rehabilitacije po odvisnosti in ponovne vključitve v družbo.

Letos so ustanovili še Zaposlitveni center in ob odprtju Štacune Rokodelc sta zaposlitveno pogodbo podpisala v. d. direktorja Gregor Tomše in Orest Zagoričnik.

»Podpis zaposlitvene pogodbe z Orestom Zagoričnikom, ki je prehodil težko pot od nekdanjega odvisnika, prek prostovoljca do zaposlenega je točno zgodba, zaradi katere je bila ustanovljena Fundacija. Za to je v največji meri zaslužen gospod Vincenc Draksler, ki je za socialne programe, namenjene ranljivim skupinam ljudi, prispeval več kot milijon evrov,« je na odprtju dejal župan Boštjan Trilar in se toplo zahvalil velikemu dobrotniku in častnemu občanu Mestne občine Kranj.

Kot je povedala predsednica Uprave Fundacije Nada   Bogataj Kržan imajo v okviru socialnega podjetja Fundacije 14 redno zaposlenih, od tega devet iz ranljivih skupin, 12 invalidov na zaposlitveni rehabilitaciji in na delovnem usposabljanju devet bivših odvisnikov. V delavnicah izdelujejo nove izdelke iz lesa in obnavljajo odvržene predmete ter jim dajejo novo vrednost. Tako so od leta 2012 pred uničenjem rešili 120 ton še uporabnih predmetov in prispevali tudi k varovanju okolja. Štacuna Rokodelc ima v ponudbi izdelke 11 organizacij, ki so vsi nastali izključno v socialnovarstvenih programih.