Novice

21. november, 2012
Preventivna akcija za brezhibnost vozil pozimi

Vozniki jeklenih konjičkov morajo svoja vozila v zimski sezoni ustrezno opremiti. »Zavedamo se, da marsikdo na to pozabi, zato smo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Kranj, Policijska postaja Kranj in podjetje A1 Remont Kranj, 15. in 16. novembra 2012 na različnih bencinskih servisih po Kranju izvedli preventivno akcijo 'Čista stekla in dober profil za večjo varnost pozimi'« je o akciji povedal predsednik SPV Kranj Damjan Bertoncelj.
 
Z željo, da bi bila varnost v prometu čim večja, so voznike ustrezno informirali glede opreme v zimski sezoni, ki poteka med 15. novembrom in 15. marcem. Tehnični preglednik motornih vozil je pregledoval ustrezni profil ter brezhibnost pnevmatik, meril napetost akumulatorske baterije in preverjal tekočine, če imajo ustrezna razmerja proti zmrzovanju pri nizkih temperaturah. Poleg navedenega so razdelili več preventivnega materiala. Z zloženkami so opozarjali na pasti, ki jih prinašajo zimske razmere. Ker predstavlja velik problem očiščenost vetrobranskih stekel, so voznike opremili z priročnim strgalom. 
 
»Z veseljem smo ugotovili, da so vozniki v Kranju dobro pripravljeni na zimske razmere, saj je bilo v času trajanja preventivne akcije pregledanih 170 vozil. Le pri štirih vozilih je bilo ugotovljeno, da je globina profila pnevmatike na meji ustreznosti,« je še dodal Damjan Bertoncelj.