Novice

16. september, 2015
S predsednico Švicarske konfederacije na slovesnem zaključku projekta REAAL

Bled, 16. september 2015 – Projekt Obnovljivi viri energije v alpskem prostoru, ki se je izvedel s pomočjo švicarskega prispevka, je uspešno pripeljan do konca. Skozi projekt, v katerem je pod vodstvo Regionalne razvojne agencije Gorenjske (BSC Kranj) sodelovalo deset gorenjskih občin, se je z investicijami v dvanajst objektov spodbujalo uporabo obnovljivih virov energije in energetsko učinkovitost sistemov. V Mestni občini Kranj je bila v projektu REAAL (Obnovljivi viri energije v alpskem prostoru) izpeljana največja investicija na Gorenjskem, ko je bil energetsko prenovljen Pokriti olimpijski bazen in izvedeni ukrepi proti izgubi toplote na letnem kopališču.


Zaključna slovesna prireditev omenjenega projekta se je odvijala na Blejskem gradu ob prisotnosti švicarskega veleposlanika v Sloveniji, vabljene pa je nagovorila tudi predsednica Švicarske konfederacije Simonetta Sommaruga. Predsednico sta sprejela blejski župan Janez Fajfar, ki se je uvodoma v imenu vseh gorenjskih županov zahvalil za finančni prispevek pri projektih, ter direktor BSC Kranj Rok Šimenc. Mestno občino Kranj je zastopal podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec.

 

 


 Podžupan MO Kranj Boris Vehovec v pogovoru z ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo

 


 (od leve) Rok Šimenc (direktor BSC Kranj), Janez Fajfar (župan Občine Bled), Boris Vehovec (podžupan MO Kranj)

 


Podžupan MO Kranj Boris Vehovec in župani gorenjskih občin

 


od leve Župan Občine Bled Janez Fajfar, predsednica Švicarske konfederacije Simonetta Somaruga, Alenka Smerkolj (SVRK – Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko), Rok Šimenc (BSC Kranj)