Novice

27. avgust, 2013
ŽUPANOVE ČESTITKE GOSPE ANI KERN ČERNIVEC ZA ČASTITLJIV 100 LET

Hrastje, 26. avgust 2013 – Gospa Ana Kern Černivec je 24. avgusta praznovala svoj 100. rojstni dan.

 

Za visok življenjski jubilej so ji izrekli čestitke župana Mestne občine Kranj Mohor Bogataj, predsednik KS Hrastje Dominik Ovniček  in predstavnica rdečega križa Hrastje – Prebačevo Tanja Pučko.
 
Župan je slavljenki izročil darilo in častno listino Mestne občine Kranj ob 100. rojstnem dnevu. Manjkala ni rojstnodnevna torta, ki jo je v imenu krajanov izročil predsednik krajevne skupnosti, in pa šopek iz rok Rdečega križa.
 
Ana Kern Černivec je rojena 24. avgusta leta 1913. Je kranjčanka, od svojega 39. leta živi v Hrastju. Kljub častitljivim letom ima izreden spomin in velik smisel za humor. Njen recept za dolgo življenje pa je »malo brinjevca, malo jesti, veliko delati in nič se sekirati«. Gospa Ana ima dva otroka, štiri vnuke, osem pravnukov in osem prapravnukov. Rojstni dan je s svojo številčno družino praznovala prav na svoj praznik.
 
Sosedje in domači pravijo, da je njeno praznovanje praznik za celotno krajevno skupnost, zato bo ob krajevnem prazniku Krajevne skupnosti Hrastje, ki ga bodo praznovali v soboto, 31. avgusta 2013, častno prerezala trak.
 
Ani Kern Černivec so za 100. rojstni dan čestitali (od leve): Tanja Pučko, predsednica Rdečega križa Hrastje – Prebačevo, Dominik Ovniček, predsednik krajevne skupnosti Hrastje, Mohor Bogataj, župan Mestne občine Kranj
 
Župan in slavljenka sta skupaj prerezala torto
 
Slavljenka gospa Ana Kern Černivec in njen sin Alojz Štupar
 
Slavljenka gospa Ana z družino in gosti