Novice

4. december, 2015
Kranj je spet oživel in v svoje mestno jedro privabil rekordno število obiskovalcev

Na dan občinskega praznika je stari Kranj spet oživel s tradicionalnim prižigom luči. Praznično vzdušje pa že napoveduje več kot 214 dogodkov, ki se bodo zvrstili v mestnem jedru Kranja.


Praznično vzdušje starega Kranja spremljajo svetlobni sporočilni verzi, božično drevo zaključuje Glavni trg pri Prešernovem gledališču, vodnjak na trgu se je spremenil v novoletno jelko, svetlobna okrasitev je barvno poenotena, mesto je prepleteno s tisoč metri girland iz smrečja ter kar 150 kilogramov smrekovih storžev, gostinci in trgovci pa že vabijo na pestro praznično ponudbo.

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je s tradicionalnim prižigom lučk na Glavnem trgu v četrtek, 3. decembra 2015, naznanil začetek pestrega prazničnega decembra. Rekordno število obiskovalcev pa je stari Kranj napolnilo do zadnjega kotička.
Župana smo spremili v Galerijo Prešernovih nagrajencev Kranj, kjer so odprli razstavo Marije Lucije Stupica, se z njim sprehodili do Hiše na koncu tunela na Prešernovi ulici, nove pridobitve Kranja, ter končali na zabavi za »rojstni dan pri Francetu Prešernu« v organizaciji BB teatra, kjer so se vrnili v leto 1846. 
 

Foto utrinki polnega starega Kranja, čeprav z nekaj megle, na tej povezavi.