Novice

3. julij, 2015
Brezplačno letovanje za 103 otroke iz kranjske občine

Mestna občina Kranj bo v juliju in avgustu 2015 omogočila brezplačno letovanje v Novigradu in na Debelem rtiču 103 osnovnošolskim otrokom, ki imajo socialno ali zdravstveno indikacijo. Prva skupina otrok odpotuje za 10 dni v Novigrad 3. julija in na Debeli rtič 4. julija. Pri izbiri otrok sodeluje tudi Center za socialno delo Kranj.

 

Kranjsko podjetje Pinesta bo med 3. julijem in 12. avgustom poskrbelo za zanimive počitnice v Novigradu v hrvaški Istri za 91 otrok. Otroci bodo razvrščeni v štiri skupine in bodo na morju bivali po 10 dni. V prvi skupini bo letovalo 31 otrok, v ostalih treh pa po 20. Vzgojitelji in vaditelji so pripravili dejavnosti poln program. Poleg kopanja, šole plavanja in vaterpola bodo na voljo še različne delavnice (likovna, novinarska, glasbena, dramska, filmska, pravljična in naravoslovna), zabavne in družabne igre, namizne igre (šah, domino, človek ne jezi se, igre s kartami), športne rekreativne tekme, zvečer pa srečanja na družabnih večerih. Skratka, aktivno in zanimivo med 8. in 23. uro.
 
Območno združenje Rdečega križa Kranj pa 4. julija za 10 dni pelje na Debeli rtič 12 otrok. Tudi to letovanje bo polno dogajanja ob košarki, odbojki, nogometu, vodnih igrah, igrah brez meja, namiznem tenisu, štafetnih igrah, vlečenju vrvi, nočnem kopanju. Program družabnih večerov pa prinaša še ples, predstavitveni večer, pokaži kaj znaš, zmenkarije, gusarski večer, pižama party, igre brez meja, karaoke, orientacijski tek, v goste pa bodo prišli tudi znani glasbeniki in športniki. V okviru dnevnih delavnic si bodo otroci ogledali letovišče, slovensko obalo in šli na krajše izlete v bližnje vasi.
 
Mestna občina Kranj je za stroške letovanja za 103 otroke zagotovila skupaj dobrih 37.000 evrov.
 
 
Kontakti pri organizatorjih letovanj:
 
Pinesta, d.o.o., tel. 04/201 37 50; e-pošta info@pinesta.com
 
Območno združenje Rdečega križa Kranj, tel. 04/201 86 72, 201 86 70;