Novice

24. september, 2012
Privoščite si partijo šaha na Planini

Župan Mohor Bogataj je 20. septembra 2012 popoldne s prvo potezo na velikem šahu na prostem na Planini pred športno dvorano pri OŠ Jakoba Aljaža začel prvo partijo na velikem zunanjem šahu. Šahiranje je tudi oblika druženja in sprostitve in z začrtanjem šahovnice na prostem ter postavitvijo figur se županova pobuda za več možnosti preživljanja prostega časa uresničuje.

 

Na predaji velikega šaha v uporabo je predsednik Šahovskega društva Kranj Silvo Simončič na vprašanje, kaj je šah, odgovoril: »Za šah eni pravijo, da je šport, je pa hkrati tudi umetnost. Treba je imeti tudi nekaj kondicije, saj igra lahko traja tudi štiri ali pet ur.«

Foto: Nastop mažoretk


Župan Mohor Bogataj je dodal, da upa, da se bo šahiranje prijelo in če bo veliko zanimanja, bo zunanji šah postavljen še na kakšni lokaciji. Predajo velikega šaha v uporabo so z nastopom pospremile kranjske mažoretke.
Prvo partijo šaha sta odigrali skupina župana s podžupanjo in podžupani z belimi figurami in skupina šahistov s črnimi figurami. Zmaga je ob posvetovanju o posameznih potezah pripadla županovi ekipi. Poleg krajanov so sodelovali in vzpodbujali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih in člani medobčinskega društva gluhih in naglušnih Auris Kranj. Župan je čestital tudi najbolje uvrščenim mladim šahistom, ki so se pred dogodkom pomerili na

šahovskem turnirju.

 

Foto: Prve poteze na velikem šahu


Veliki zunanji šah je bi postavljen v nekaj dneh, strošek pa okoli 1.100 evrov. Za figure bodo skrbeli v športni dvorani Planina in tam bodo tudi spravljene.