Novice

9. oktober, 2015
Gorenjska gazela 2015 je postalo podjetje NiceLabel EURO PLUS

Kranj, 8. oktober 2015 – »Danes Prešernovo gledališče poka po šivih, kar dokazuje, da je Kranj res gospodarsko središče Gorenjske. Zelo dobro se zavedam in sem prepričan, da so gospodarstvo, podjetništvo, obrtništvo tisti ključ do razvoja in uspeha Kranja, Gorenjske pa tudi Slovenije. Zavedam se, da vsi, ki ste danes tukaj, v državni proračun prispevate bistven delež. Vsi, ki želite investirati v Kranju, imate pri nas odprta vrata in pogrnjeno rdečo preprogo,« je župan Boštjan Trilar pozdravil udeležence podelitve priznanja družbe Dnevnik za najhitreje rastoče podjetje na Gorenjskem za leto 2015. Za gorenjsko gazelo 2015 so bila nominirana tri podjetja. Poleg zmagovalca NiceLabel EURO PLUS iz Šenčurja še kranjsko družinsko podjetje Iskra Impuls in LPKF Laser & Electronics s sedežem na Polici pri Naklem.

 

V NiceLabel EURO PLUS so prepričali s programskimi rešitvami za oblikovanje in tiskanje etiket s črtno kodo in pomočjo RFID podjetjem, da let-ta dosegajo skladnost s predpisi in uredbami na področju označevanja izdelkov ter zmanjšujejo operativne stroške poslovanja. Gre za krovno podjetje mednarodne skupine NiceLabel s podružnicami v Nemčiji, Ameriki in na Kitajskem. Leta 2005 so že prejeli srebrno gazelo. Lanski prihodek je bil 5,6 milijona s 43 zaposlenimi, letošnje leto bodo sklenili s 7,5 milijona evrov prometa, ekipa zaposlenih pa bo štela 56 ljudi. Podjetje ima po svetu še 40 zaposlenih, prihodki skupine so še znatno višji.

 

Tudi obe ostali nominirani podjetji sta izjemno uspešni v svoji branžah. Podjetje Iskra Impuls je nastalo pred 20 leti kot naslednik podjetja Iskra Inženiring. Podjetje pod vodstvom Maje Bračič Lotrič in Tonija Bračiča združuje odlične strokovnjake za projektiranje, vodenje in izvedbo najzahtevnejših projektov s področij logistike, hidromehanske opreme in izdelave dvigal velikih nosilnosti. Podjetje je specializirano za izdelavo logističnih sistemov, ki vsebujejo predvsem avtomatska regalna skladišča, izdelavo hidromehanske opreme za hidroelektrarne ter namakalne sisteme, izdelavo portalnih in mostnih dvigal zelo velikih nosilnosti ter avtomatizacijo proizvodnih linij. Konec leta 2014 so zaposlovali 21 delavcev, prihodki leta 2014 pa so bili nekaj več kot 6 milijonov evrov.

 

Podjetniške korenine podjetja LPKF segajo v leto 1989. Iz podjetja Zeltra, ki se je ukvarjalo s SMD tehnologijo, je bilo leta 1994 skupaj z nemškim LPKF CAD/CAM Systeme ustanovljeno povezano (joint venture) proizvodno podjetje LPKF Laser & Elektronika, v katerem je stekla proizvodnja nove generacije koordinatnih rezkalnikov LPKF ProtoMat. Leta 1996 so se začeli ukvarjati z razvojem lastnega laserskega vira. Podjetje vodita direktorja Wolfgang Zeike in Boštjan Podobnik, ki pri svojem delu prisegata na znanje in poudarjata, da sta pripadnost zaposlenih podjetju in uspešnost zelo povezana. LPKF je proizvodno-razvojno, tehnološko vodeno podjetje, ki produkte razvija v sodelovanju s strankami. Družba je organizirana po modernem modelu decentraliziranega posla. Slovenski LPKF predstavlja high-tech center za razvoj, ki ga bodo v prihodnosti še okrepili, prodajni del in marketing pa sta v celoti prepuščena materinski nemški družbi. Konec leta 2014 je v LPKF-ju delalo 99 ljudi, prihodki pa so bili 11,7 milijona evrov.

 

 

Pred podelitvijo priznanja v Prešernovem gledališču Kranj se je župan Boštjan Trilar kot gostitelj dogodka na sprejemu srečal s podjetniki, direktorji in predsedniki uprav, direktorji zavodov, svetniki in podporniki gospodarskega sektorja . V nagovoru je dejal: »V Kranju podpiramo in bomo vedno podpirali podjetništvo. Tudi sam sem 22 let deloval v gospodarstvu in zelo dobro vem, kaj to pomeni. Prav na podlagi lastnih izkušenj sem na Mestni občini Kranj ustanovil pisarno za podjetja ter pisarno za zadovoljstvo občanov. Želim, da smo dober servis tako občanom kot podjetnikom. Zavedam se, da so postopki pri spremembah prostorskih aktov in podobnega res dolgotrajni, ampak kjer je volja, je tudi pot. To smo pred kratki dokazali s podjetjem Exoterm, kjer smo na podlagi želje, da investirajo v Kranju, takoj pristopili k spremembam prostorskih aktov.«