Novice

8. junij, 2016
pixel
Napovedujemo: Poletni Festival inovativnih tehnologij – FIT

Kranj, 7. junij 2016 - Šolski center Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj in OpenLabom pripravlja Festival inovativnih tehnologij – FIT, ki bo potekal od 27. junija do 1. julija 2016 v prostorih šolskega centra.

Udeleženci bodo en teden lahko sodelovali pri izbranem sklopu in spoznali veliko novega. »Naš namen je tudi na ta način prispevati k spodbujanju talentov, inovativnosti in podjetnosti v našem okolju,« pravijo v Šolskem centru Kranj. Izbrali so zanimive teme z naslednjih področij: programiranje aplikacij/iger Android, Arduino in internet stvari, elektronika – od sheme do izdelave elektronskega vezja, multimedija. Načrtujejo 30 ur aktivnosti, vsak dan po 6 ur. V vsebino vseh sklopov bodo vključili tudi podjetnost in podjetništvo;  vsi udeleženci Poletnega FIT se bodo udeležili zanimive ekskurzije v izbrano kranjsko podjetje; dnevno bo poskrbljeno za športni odmor, malico in osvežilne napitke; vsak udeleženec dobi komponente, ki jih bo uporabljal pri svojem delu in jih na koncu odnesel s sabo.


Festival je namenjen predvsem mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem 7., 8. in 9. razreda osnovne šole, veseli pa bodo tudi srednješolk in srednješolcev. Število mest je omejeno, zato kaže pohiteti s prijavami. Dodatne informacije na http://fit.sckr.si/ in v prilogi tega sporočila.