Novice

12. april, 2017
Porodništvo in ginekologija morata ostati v Kranju

»Porodništvo in ginekologijo zagotovo želimo zadržati v Kranju,« poziva župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar glede na včerajšnji odstop direktorice Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj in podatke, ki so se na to vezali.

Kranj, 12. april 2017   »Kranjska porodnišnica je v Kranju že 62 let in jo doživljamo, kot da je tu od vedno. Vsa leta se ponaša z vrhunskim kadrom in odličnim vodstvom. To ji zagotavlja tudi razvoj in status sodobne bolnišnice ne le v lokalnem, temveč tudi državnem merilu. V Kranju zato želimo zagotovo zadržati odlično zdravstveno ustanovo, ki je del ugleda občine, pa tudi varnosti za žensko populacijo osrednje Gorenjske,« pojasnjuje župan.
»Javni izbruh nesoglasja z državne ravni glede vodenja bolnišnice in odstop direktorice bolnišnice nas je neprijetno presenetil. Prepričan sem, da je potrebno financiranje bolnišnice sistemsko primerno rešiti. Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj je specializirana bolnišnica in uživa vso podporo Mestne občine Kranj. Želimo, da v središču Gorenjske ohranimo porodništvo in ginekologijo in ju razvijamo naprej. Želimo, da imajo tako občanke Kranja kot širšega območja še naprej na voljo odlične storitve in da v Kranju ostanejo tudi visoko usposobljeni specialistični zdravstveni kadri. Sklicevanje na izgubo bolnišnice ali subjektivne sodbe glede vodstva bolnišnice ne smejo in ne morejo biti argumenti, da bi se v Kranju ukinjali dolga desetletja uspešni zdravstveni programi.«