Novice

30. oktober, 2012
Pred dnevom spomina na mrtve so položili cvetje k spominskim obeležjem

Ob dnevu spomina na mrtve so župan, podžupanja in podžupani Mestne občine Kranj položili cvetje k več spominskim obeležjem na območju mestne občine Kranj.

 
Župan Mohor Bogataj je cvetje položil 26. oktobra 2012 v Prešernovem gaju pri spomenikih dr. Francetu Prešernu, Simonu Jenku in pri spomeniku bazoviškim žrtvam, na kranjskem pokopališču pri spomeniku borcem NOB v okviru spominske slovesnosti, ki jo je pripravilo kranjsko združenje borcev NOB, pri spomeniku gorenjskim mobilizirancem, padlim v nemški vojski, in pri spomeniku žrtvam 2. svetovne vojne v gozdu pri kranjskem pokopališču.

Grob dr. Franceta Prešerna

Grob Simona Jenka

Spomenik bazoviškim žrtvam

Spomenik borcem NOB

 

Spominsko obeležje žrtvam 2. Svetovne vojne 

Spomenik gorenjskim mobilizirancem, padlim v nemški vojski
Podžupanja Nada Mihajlović je cvetje položila 26. oktobra 2012 k spomeniku narodnemu heroju Stanetu Žagarju v kranjski vojašnici, k spomeniku Janezu Bleiweisu v parku pri stavbi Gorenjskega glasa in k spomeniku padlim med NOB v Šorlijevem mlinu v KS Vodovodni stolp.

Spomenik narodnemu heroju Stanetu Žagarju v kranjski vojašnici

Spomenik Janezu Bleiweisu

Spomenik v Šorlijevem mlinu

 

Podžupan Bojan Homan je položil cvetje 30. oktobra 2012 k doprsnemu kipu Nejca Zaplotnika pred Bežkovo vilo na Koroški cesti v Kranju (pridružili so se tudi predsednik Planinskega društva Kranj Tine Marenče, Mojca Zaplotnik Jamnik in Tomaž Jamnik) in k spominski plošči Josipu Slavcu na pročelju stavbe Stara pošta, kjer so se pridružili Zvonka Zupanič Slavec s sinovoma Markom in Matejem, sicer pravnukoma Josipa Slavca.

 

Spomenik Nejcu Zaplotniku

Spominska plošča Josipu Slavcu   

 

 

Podžupan mag. Janez Frelih je cvetje položil 30. oktobra 2012 pri doprsnem kipu Rudolfa Maistra, pri hiši Janeza Puharja na Reginčevi ulici v Kranju, v Prešernovi hiši, kjer se je pridružila direktorica Gorenjskega muzeja Marija Ogrin, in h kipu dr. Franceta Prešerna pred Prešernovim gledališčem v Kranju v sodelovanju z direktorico Prešernovega gledališča Mirjam Drnovšček.

 

Doprsni kip Rudolfa Maistra

Spominska plošča na hiši Janeza Puharja

Pesnikov kip v Prešernovi hiši

Spomenik dr. Francetu Prešernu