Novice

22. september, 2015
Župan Boštjan Trilar na odprtju Open Weeka (tedna odprtih vrat) v OpenLabu

Kranj, 21. september 2015 - V prostorih OpenLaba se je začel Open Week (teden odprtih vrat), ki je tradicionalna prireditev v Kranju in združi celoletne aktivnosti za mlade, ki krepijo ustvarjalnost in spodbujajo inovativnost osnovnošolcev, srednješolcev in študentov. Udeležence dogodka je pozdravil tudi župan Boštjan Trilar. Pohvalil je prizadevanja organizatorja dogodka OpenLaba, ki je prostor prihodnosti ter za Kranj in Gorenjsko predstavlja interdisciplinarno mladinsko tehnološko središče. Združuje inovativnost in ustvarjalnost mladih ter omogoča uporabo sodobne multimedijske opreme. Prav tako je pohvalil zgledno sodelovanje z lokalno skupnostjo in s šolami, kjer izvajajo predstavitve v razredih in krožkih ali pa sodelujejo z drugimi organizacijami. Tako se znanja prelivajo v prakso in nastajajo konkretni uporabni izdelki (spletne strani, dokumentarni filmi, mobilne aplikacije ipd.). OpenLab je nekakšen ekosistem talentov oziroma prebojnikov od osnovne šole do diplomantov in podjetnikov.

 

Župan je v nadaljevanju poudaril, da je Mestna občina Kranj prepoznala pomembne projekte OpenLaba, zato tudi sofinancira Open Week (teden odprtih vrat). Je pa OpenLab pomembno vpet tudi v vsa zadnja prizadevanja kranjske občine na področju spodbujanja mladih talentov, od Ustvarjalnic do zagona Kovačnice idej. Župan se je zahvalil prof. dr. Janezu Beštru s Fakultete za elektrotehniko, ki je ustanovil OpenLab in vedno verjame v mlade talente ter jih stalno spodbuja, jim daje nova znanja in življenjski pogled.

 

Navzoče sta nagovorila tudi dekan Fakultete za elektrotehniko prof.dr. Igor Papič in predsednik društva OpenLab Maks Šuštar.

 

Več o dogodkih v OpenLabu pa na http://www.openlab.si/dogaja-se (kliknite baner na desni strani) oziroma https://www.facebook.com/OpenLab-137659602951755/timeline/ .

 


OpenWeekOtvoritev: Župan Boštjan Trilar je pohvalil delo OpenLaba z mladimi.

 


15 26 32 in 15 05 41: Z odprtja Open Weeka (tedna oprtih vrat), ki mu je vso pohvalo in podporo izrekel tudi župan Boštjan Trilar.

 

 

Z dogodka je poročala: Ana Vizovišek