Novice

24. junij, 2016

Kranj, 23. junij 2016 – »Pred 25-timi leti je imela  Slovenija jasno vizijo. Želela je postati samostojna, neodvisna, demokratična država. Slovenke in Slovenci smo bili enotni kot že dolgo ne. Bili smo požrtvovalni, imeli smo dovolj pozitivne energije in pripravljeni smo bili narediti vse, da bi dosegli svojo vizijo, svoje sanje. Tudi Kranj ima vizijo. Ima vizijo, da bo postalo mesto priložnosti za vse in prav za vsakogar. Potrebujemo duh, ki je bil prisoten pred 25-timi leti. V ta namen Mestna občina Kranj izvaja številne projekte, za katere pa zagotovo potrebujemo skupno sodelovanje,« je v pozdravnem govoru dejal župan Boštjan Trilar.

Za popotnico je župan povzel nekoliko prirejen izrek Johna F. Kennedya, da se ne sprašujmo, kaj lahko Slovenija naredi za nas, temveč se sprašujmo, kaj lahko vsak posameznik naredi za Slovenijo.


Proslavo ob dnevu državnosti sta z recitacijami pospremila Darja Reichman in Blaž Setnikar iz Prešernovega gledališča Kranj, v nadaljevanju pa so gostje lahko prisluhnili odličnemu koncertnemu programu Pihalnega orkestra Mestne občine Kranj pod taktirko Mateja Rihterja. Osrednja gostja slovesnosti je bila Nuška Drašček, pod scenarij pa se je podpisal Aljaž Tepina.

Da lepo preživite praznični dan državnosti 25. junija, vam želimo tudi iz Mestne občine Kranj.

 

Besedilo in foto: Ines Zabret