Novice

19. julij, 2016
Odštevamo: še dva dni do Kranfesta

V Kranju že nestrpno pričakujemo najbolj množično prireditev na Gorenjskem – Kranfest s 34. Kranjsko nočjo. Od četrtka, 21. julija, do sobote, 23. julija 2016, bo Kranj utripal v festivalskih barvah z raznoliko programsko vsebino. 

Kulinarično obarvana bosta Glavni trg z mediteranskimi dobrotami in kranjsko klobaso na MasterChef način ter trg pred Prešernovim gledališčem s KRansko kuhno. Vovkov vrt pa postreže z Vampirsko komedijo. Na Glavnem trgu je zagotovljen tudi smeh s predstavo 50 odtenkov njive stand up komika Boštjana Gorenca   Pižame. Na Plečnikovem stopnišču bodo svoje rokodelske izdelke predstavili oblikovalci in oblikovalke na umetniški tržnici KR ART. Svoj festival so z Otroškim Kranfestom dobili tudi najmlajši, ki bodo lahko kot Peter Prevc leteli na mini skakalnici, se učili plezati, se družili s Piko Nogavičko, žonglirali, ustvarjali in se zabavali. 
 


Vrhunec glasbenega dogajanja bo na Slovenskem trgu z zasedbami Tabu, Kingston, Vigor, s Petrom Lovšinom, Djomlo KS, Made in Yugoslavia in Letečimi potepuhi. Občinstvo na Glavnem trgu bo v petek zabavala Klapa Kampanel, v soboto pa Veseli svatje. Trg pred Prešernovim gledališčem vabi ljubitelje popa in rocka z zasedbo Hamo & Tribute 2 love in Samuelom Lucasom. Ob večerih bo glasbeno obarvan bo tudi Maistrov trg in prizorišče Pungert.

Prireditev s tradicijo, saj oživlja mestne ulice že od leta 1982, predstavlja vrhunec kranjskega poletja. Festival, ki ga letno obišče od 25 do 30 tisoč ljudi, bo na 10 prizoriščih gostil številne popularne glasbene izvajalce, atraktiven otroški program in športne aktivnosti. Organizator Zavod za turizem in kulturo Kranj z letošnjimi novostmi privablja tudi kulinarične užitkarje, ljubitelje lepega in vse, ki jih veseli ležerno pohajkovanje po ulicah starega mesta ter večerno druženje s prijatelji.

V času Kranfesta bodo v času prireditve zaradi organizacijskih in tehničnih aktivnosti ter varnosti obiskovalcev postavljene popolne oziroma delne zapore cest in parkirišč. Podrobnejši program in informacije o zaporah si lahko ogledate na spletni strani www.visitkranj.si.
 
Zavod za turizem in kulturo Kranj vas vabi, da začutite julijski utrip mesta na številnih dogodkih Kranfesta.

Vabimo vas, da se pridružite na odprtju Kranfesta, ki bo v petek, 22. julija, ob 20. uri, na Glavnem trgu. Z vami bosta podžupan Boris Vehovec in direktor zavoda mag. Tomaž Štefe.