Novice

25. avgust, 2016
Župan sprejel heroje

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je danes, 25. avgusta 2016, v prostorih Mestne občine Kranj sprejel kranjske heroje, ki so pred dnevi rešili utapljajočo se osebo iz reke Save. Klemen, Peter in Tomaž so podrobno razložili, kako je potekalo reševanje. Na vprašanje župana, ali bi ponovno storili enako, so vsi trije odgovorili, da zagotovo, kljub temu, da se zdaj še bolj kot prej zavedajo, da bi bilo reševanje lahko usodno tudi za njih. Reka Sava ima namreč na mestu reševanja mnogo vrtincev.

Spomnimo:  Potem ko je Klemen zagledal utapljajočo se osebo v Savi ter poskrbel za to, da se ni izgubila, je Peter priskočil na pomoč ter odplaval po utapljajočega se človeka. Na pomoč je priskočil tudi direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Krišelj, ki je poklical ekipo nujne medicinske pomoči. Peter,  Klemen in Tomaž so utapljajočo se osebo potegnili iz vode ter ji nudili pomoč do prihoda reševalcev.

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je herojem čestital za pogum ter jim izročil spominska darila Mestne občine Kranj.